У Запоріжжі житловий фонд готують до зими

16.09.2020 14:35

Фахівці КП «Наше місто» продовжують перевіряти готовність житлових будинків, які знаходяться в управлінні підприємства, до осінньо-зимового періоду. За потреби проводять поточні ремонти та заміну внутрішньобудинкових мереж. Зокрема роботи були виконані у будинку №4 по вулиці Українській. Тут ремонтують міжпанельні шви, також замінять частину покрівлі та піддашки балконів.

Як розповіла менеджер-управитель КП «Наше місто» Олена Озерова, гуртожиток перейшов в управління підприємства минулого року. При заключенні договору мешканці будинку одразу окреслили ті питання, які необхідно вирішити в першу чергу.

- Будинок побудований у 1983 році, він відносно новий та знаходиться в гарному стані. Інженерні мережі замінені на пластикові. Проте однією з проблем тут було протікання міжблокових швів. Роботи виконуємо на 9-8 поверхах та в тих квартирах, де сталося підтоплення після стихії, - зазначила Олена Озерова.

Спеціалісти виконують розшивку швів - видаляють частину старого матеріалу, який осипається. Після цього робиться цементна стяжка, її покривають гідробутилом, який захищає від вологи. Роботи завершать вже до кінця тижня. Також комунальники виконають частковий ремонт покрівлі над однією з квартир та відремонтують піддашки балконів у чотирьох квартирах.

Окрім цього будинку, фахівці КП «Наше місто» також виконують ремонтні роботи в будинку 151 по проспекту Соборному - там відновлюють цоколь. Також ведуться роботи з поточного ремонту ще за кількома адресами в усіх районах міста. Загалом житловий фонд, який обслуговує комунальне підприємство, на 85% готовий до опалювального сезону.