У Запоріжжі відремонтували харчоблоки в двох дитсадках

16.09.2020 16:40

У місті продовжують оновлювати заклади дошкільної освіти. Значних перетворень зазнали зокрема дитсадки Заводського району - № 273 та № 254. Тут цього літа, в рамках підготовки до нового навчального року, були капітально відремонтовані харчоблоки. Якість виконаних робіт перевірили представники міської влади.

Так, у дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) № 273 «Пізнайко» навчальний рік почали з оновленим харчоблоком. Капітальних оновлень він не бачив з 1981 року, відколи заклад почав працювати.

Тож цього літа за кошти міського бюджету у «гарячому цеху» вдалося встановити енергозберігаючі двері й вікна, облицювати стіни кахлем, встелити нову підлогу, відремонтувати стелю й замінити мережі каналізації, водо- і електропостачання.

Відремонтували харчоблок і у ДНЗ (ясла-садок) № 254 «Рижик». Тут так само повністю осучаснили інтер’єр, а ще - оновили обладнання.

- До капітального ремонту було важко працювати. Щорічно доводилося власними силами проводити хоча б косметичні, аби підтримувати приміщення у належному стані. Інтер’єр почав руйнуватися, а це, звісно, завдавало певних незручностей. А тепер ми отримали сучасний і комфортний харчоблок, адже харчування дітей - у пріоритеті, - розповіла завідувачка ДНЗ № 254 «Рижик» Олена Статьєва.

Загалом,тут виховуються 47 дітей у трьох різних групах – загального розвитку та компенсуючого типу (для дітей з вадами зору). Минулоріч у закладі також вдалося капітально відремонтувати пральню: повністю замінити каналізаційні мережі, стіни, двері, вікна та підлогу. 

Якість виконаних ремонтних робіт у ході робочого візиту перевірив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Міський голова Володимир Буряк дав доручення акцентувати увагу саме на харчоблоках. Сьогодні ми проінспектували стан проведених ремонтних робіт у Заводському районі. Тут 13 дитячих закладів дошкільної освіти, з яких вже 7 приведені до ладу, тобто харчоблоки в них повністю осучаснені. За два наступних роки плануємо оновити й решту. Загалом, за нашими підрахунками, тільки цьогоріч у закладах освіти було виконано більше 200 ремонтів – як часткових, так і більш глобальних, - зазначив Анатолій Пустоваров.