У Запоріжжі закінчується підготовка до музичного фестивалю Khortytsia Freedom

16.09.2020 18:00

Масштабний щорічний захід відбудеться в місті вже втретє. В рамках фестивалю протягом двох днів працюватимуть три сцени, де виступлять українські зірки. Також для гостей концерту організовують фудкорти та фотозони. Традиційно в якості локації обрали територію Планетарію, який знаходиться біля парку Металургів. Зараз там закінчують приготування і прикрашання території.

Сьогодні на території Планетарію прочали встановлювати фотозони, навісили вуличні прикраси, підготувались до монтування сцен. Організатори кажуть - вже завтра-післязавтра всі підготовчі роботи закінчаться, щоб 19-20 вересня прийняти багатотисячну аудиторію.

За традицією на фестивалі Khortytsia Freedom буде три сцени, але їх тематика буде відрізнятися від минулих років. Так, цього разу відвідувачі зможуть послухати виступи на Етно-сцені, на Люкс-ФМ-стейдж і на Дзаззі-стейдж.

Проведення заходу стало можливим, бо Запоріжжя знаходиться в зеленій зоні. Це означає, що в місті спокійна епідеміологічна ситуація. Однак перед організацією фестивалю його куратори проконсультувалися з Міністерством охорони здоров'я та Міністерством культури. Таким чином учасникам заходу будуть вимірювати температуру, перевіряти наявність масок і просити дотримуватися дистанції.

За словами організаторів, це все ж не завадить отримати позитивні враження від фестивалю.

- Khortytsia Freedom став візитною карткою нашого міста. Він приваблює не тільки запоріжців, а й гостей з інших міст. Так, наприклад, минулого року фестиваль відвідали понад 80 тисяч меломанів. Таким чином ми залучаємо туристів до нашого міста, даємо їм зрозуміти, що у нас цікаво, - розповіла начальниця управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Організатори кажуть, що у виступах візьмуть участь близько 30 артистів, повний список оприлюднять завтра. Поки відомо, що серед виступаючих - ДахаБраха, Ляпіс-98, Плач Єремії, український бенд - Вагоновожаті.

Організатори закликають стежити за новинами на офіційних сторінках в соцмережах. Фестиваль відбудеться 19-20 вересня, з 17:00, запрошуються всі бажаючі, вхід безкоштовний.