Володимир Буряк: «Сьогоднішні рішення дозволять нам запустити механізм виділення земельних ділянок учасникам АТО»

27.09.2017 17:10

У Запоріжжі мешкають тисячі учасників АТО, які відповідно до законодавства мають право на отримання безкоштовних земельних ділянок. Однак довгий час це питання стояло на місці через відсутність в Генеральному плані територій, на яких можна виділяти ділянки під приватну забудову.

Відзначимо, Генеральний план Запоріжжя був затверджений в 2004 році. Місту був потрібен новий генплан, сформований з урахуванням змін, що відбулися за останні роки. За дорученням міського голови Володимира Буряка відповідні зміни були підготовлені. Документ пройшов всі необхідні обговорення та узгодження. Тепер прийшов час затвердити його на сесії міської ради. Про те, навіщо Запоріжжю потрібен оновлений Генеральний план, в перерві сесії журналістам розповів міський голова Володимир Буряк.

- Сьогодні ми приймаємо рішення щодо внесення змін до Генерального плану міста. Цей документ визначає напрямки розвитку Запоріжжя на багато років уперед. Адже Генплан - це головний документ міста, який є довгостроковою стратегією планування і забудови Запоріжжя. Він важливий для інвесторів, бізнесу. Впевнений, що зміни до Генерального плану будуть підтримані, - зазначив Володимир Буряк.

В рамках коригування Генплану в районі траси Харків-Сімферополь і по вулиці Автодорожній, на ряді інших територій передбачені місця для виділення ділянок учасникам бойових дій в ході АТО. Про те, що це буде зроблено, неодноразово заявляв міський голова Володимир Буряк.

Ще одне важливе рішення для забезпечення учасників АТО земельними ділянками також було прийняте на сьогоднішній сесії.

- Сьогодні ми дамо дозвіл на розробку детального плану ряду територій Запоріжжя. Після цього на підготовку документації знадобиться два-три місяці. В результаті місто отримає можливість надавати ділянки землі, які знаходяться в комунальній власності, учасникам АТО, - сказав Володимир Буряк.

Так детальний план території в районі траси Харків-Сімферополь, уздовж вулиці Автодорожньої, охопить площу майже в 260 га. З них близько 150 га можна відвести під ділянки для воїнів АТО.

На думку міського голови, прийняття сьогодні рішень дозволить запустити в Запоріжжі механізм виділення землі учасникам АТО.