У Запоріжжі пройшов спортивний етап міського конкурсу «Кращий опікун року»

24.09.2020 17:19

Сьогодні на футбольному полі бази ДЮСШ «Металург» змагалися 20 команд у конкурсі «Спортивна родина», в складі яких – опікуни та їх вихованці. Це третій, спортивний, етап п’ятого міського конкурсу «Кращий опікун року».

Як розповіла начальниця служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша, в міському Палаці дитячої та юнацької творчості вже пройшли попередні два тури конкурсу «Кращий опікун року» - «Творча родина» і «Креативна родина». Сім’ї продемонстрували свої таланти у танцях, співі, виготовленні поробок, створенні зворушливих соціальних роликів. Тепер настала черга визначати найспортивнішу опікунську родину.

- Цього року ми відзначаємо 5-ту річницю нашого міського конкурсу «Кращий опікун року», який був і залишається єдиним таким в Україні. Мета конкурсу – допомога нашим опікунам, соціалізація дітей, які залишилися без родинного тепла. Міська влада Запоріжжя розуміє, що підтримка опікунів має бути і моральною, і матеріальною. А саме будемо нагороджувати кращих опікунів побутовою технікою. Номінація «Спортивна родина» найбільш популярна серед опікунів та їх вихованців. Сьогодні бере участь рекордна кількість – 20 родин, які виховують від однієї дитини до семи. На старти виходять і дорослі, і діти, - розповіла Наталія Сиворакша.

Команди змагалися, хто краще і швидше виконає п’ять завдань – біг зі скакалкою, дриблінг з м’ячем, утримання м’ячика на тенісній ракетці, стрибки в довжину і вправи з хула-хупом. Члени журі, серед яких була і багаторазова чемпіонка світу і Європи з кіокушинкай карате Марина Скамарохова, слідкували за змаганнями та ретельно фіксували результати. Після підбиття підсумків остаточного переможця визначали у спортивній вікторині. Отже, в конкурсі «Спортивна родина» перемогла сім’я Оксани Георгіївни Дурягіної, де виховуються семеро дітей.

Загальні підсумки конкурсу «Кращий опікун року» будуть підбиті на гала-концерті, який відбудеться 29 вересня. Як обіцяють організатори, подарунків буде дуже багато.