Запоріжжя отримає кошти на розвиток професійно-технічної освіти

25.09.2020 11:15

Асоціація міст України – один з ефективних інструментів, за допомогою якого органи місцевого самоврядування можуть відстоювати позицію місцевих громад на центральному рівні. Зокрема це стосується питань формування бюджетів, розробки та прийняття важливих законопроектів, фінансування освіти, медицини та іншого.

Одне з таких питань – розвиток професійно-технічної освіти, яка зараз має важливе значення. Адже для розвитку економіки необхідні підготовлені фахівці, які зможуть працювати, наприклад, на промислових підприємствах. Про необхідність підтримки системи професійно-технічної освіти неодноразово заявляв міський голова Володимир Буряк. У тому числі і у рамках роботи Асоціації міст України. Нагадаємо, Володимир Буряк входить до складу правління АМУ та очолює Запорізьке регіональне відділення цієї організації.

Активна позиція міського голови Володимира Буряка, Асоціації міст України дає результат. Як повідомив виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, Кабінетом Міністрів України було прийняте рішення про виділення 100 млн гривень на створення навчально-практичних центрів сучасної професійно-технічної освіти у 2020 році. Зокрема бюджет Запоріжжя отримає на ці цілі близько 1,2 млн гривень.

Нагадаємо також, що у Запоріжжі готуватимуть машиністів крану для металургійного виробництва на базі ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти». Цього року заклад виграв конкурс від Міністерства освіти і науки на відкриття навчального центру за спеціальністю «машиніст крану металургійного виробництва, слюсар-ремонтник». Це вдалося завдяки суттєвій підтримці міської влади Адже головною умовою для отримання ліцензії та відкриття центру була часткова участь у розмірі 30%. Місто підтримало цю ініціативу.