У програмі «Черговий по місту» обговорили актуальні питання життєдіяльності Запоріжжя

25.09.2020 14:35

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 24 вересня заступник міського голови Віктор Гординський відповів на питання запоріжців, адресовані телефоном прямого ефіру та в соціальній мережі «Фейсбук».

На початку розмови Віктор Гординський проінформував глядачів програми про найважливіші події, які відбулися в житті Запоріжжя на цьому тижні. Зокрема нагадав про початок облаштування муніципального транспорту валідаторами - пристроями, які нададуть змогу пасажирам здійснювати оплату за проїзд у безготівковій формі.

- Наразі валідатори встановлені у майже 50 одиницях запорізького транспорту. Сплачувати за проїзд можна буде карткою, телефоном чи за допомогою спеціального додатку. Традиційний безготівковий метод розрахунку також залишається, - зазначив гість програми.

Також Віктор Гординський нагадав, що триває реалізація програми «Запорізький трамвай», у межах якої на підприємстві «Запоріжелектротранс» збираються трамвайні вагони. На маршрути міста вже вийшли 11 таких, ще один планують запустити у роботу на початку жовтня. Він також буде облаштований валідатором.

Нині також продовжується активна підготовка запорізьких будинків до опалювального сезону.

- Це питання на особистому контролі міського голови Володимира Буряка. Нещодавно відбулося засідання профільної комісії, на якій представники керуючих компаній, комунальні підприємства, департаменти звітували про проведені роботи. Наразі до зими готові майже 90 відсотків житлового фонду міста, аварійних ситуацій не зафіксовано, - повідомив Віктор Гординський.

Заступник міського голови відповів на запитання мешканців міста, які вони задавали телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачів цікавили особливості роботи керуючих компаній, ліквідація стихійних звалищ та амброзії у місті, програми покращення енергоефективності будинків.

Окремо Віктор Гординський надав інформацію щодо важливих рішень у сфері ЖКГ, які планують розглянути на найближчій сесії міської ради.

- Вчергове буде розподілена фінансова допомога важливим комунальним підприємствам міста - КП «Водоканал», концерну «Міські теплові мережі». Це дасть їм змогу проводити необхідні ремонтні роботи, здійснювати якісну підготовку до опалювального сезону. Також заплановано додаткове фінансування роботи муніципальної аварійної служби у розмірі 5,8 млн гривень – служба нині опрацьовує чимало заявок, саме завдяки їм вирішується багато питань вчасно і якісно. Ще 3 млн 600 тис. гривень плануємо спрямувати на диспетчеризацію ліфтового господарства, це теж дуже важлива сфера, - зазначив заступник міського голови.