У Запоріжжі створили ще одну сучасну бібліотеку

01.10.2020 13:40

У Запоріжжі почала працювати ще одна сучасна бібліотека. Цього разу у Заводському районі. Однак фактично на базі бібліотеки після ремонту створили сучасний культурно-мистецький центр. Окрім бібліотечного закладу, тут також діятиме художнє відділення музичної школи №4, де зможуть займатися сотні дітей. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив виконані роботи та готовність культурно-мистецького центру до відкриття.

У Запоріжжі продовжується успішне впровадження міської програми розвитку бібліотек. Нещодавно після реконструкції було відкрито культурно-мистецький центр у Комунарському районі, який розташований за адресою вул. Ситова, 6. Тепер настала черга Заводського району. Тут сучасний культурно-мистецький центр створено за адресою вул. Історична, 45. З можливостями реконструйованого закладу сьогодні ознайомився міський голова Володимир Буряк.

- Це вже п’ята бібліотека, яка була реконструйована останнім часом. Раніше це були бібліотеки по вул. Гоголя, 66, пр. Маяковського, 7, пр. Соборному, 173, вул. Ситова, 6. Ця бібліотека також буде фактично мистецьким осередком, у тому числі й для дітей. Скоро відкриємо ще одну бібліотеку, у планах на наступний рік реконструкція ще кількох, - сказав Володимир Буряк.

Площа реконструйованої бібліотеки складає близько 500 квадратних метрів. Тут є відділи як для дорослих, так і дітей. У відділі для дітей передбачені окремі ділянки для дітей різних вікових категорій. Юні запоріжці можуть тут не лише отримати книгу, але й пограти у настільні ігри. Можна тут скористатися і комп’ютером з доступом до Інтернету.

Це один з найбільших бібліотечних закладів міста. Його послугами користуються 5,5 тисяч мешканців Заводського району. Особливістю цієї бібліотеки є також інклюзивне спрямування, що дуже важливо для розвитку дітей з інвалідністю. Зазначимо, тут не лише виконали ремонт. Для бібліотеки придбали нові меблі та поповнили бібліотечний фонд.

Міський голова Володимир Буряк також привітав з нагоди професійного свята, яке відзначили 30 вересня, кращих бібліотечних працівників міських бібліотек Запоріжжя.

- Головне, щоб люди ходили до бібліотек. Впевнений, що ви зі мною погодитеся. Хочу подякувати вам за вашу працю, за те, що ви робите для запоріжців та рідного міста, - наголосив Володимир Буряк.

Ще близько 200 квадратних метрів тут тепер займає художнє відділення музичної школи №4. Зокрема тут навчатимуться за такими спеціальностями як графіка, кераміка, живопис. Завдяки новим приміщенням сюди вже записалися додатково близько 80 дітей.

Зазначимо, біля бібліотеки також виконали благоустрій території. Оновили асфальтне покриття, засіяли газон, встановили лавки, урни, освітлення. Фасад будівлі прикрасили муралом «Заплутана історія». Над його створенням працювали графіки, художники street-art, дизайнери В’ячеслав Луніка і Анастасія Меркулова у рамках проєкту «Сучасне мистецтво для покоління Z».