Володимир Буряк вручив бійцям Національної гвардії України документи на житло

13.10.2020 13:28

У Запоріжжі привітали з Днем захисника України військовослужбовців 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України. Святковий захід пройшов сьогодні на території військової частини. До привітань приєднався і міський голова Володимир Буряк, який передав командуванню частини документи на дві квартири для військовослужбовців. Пізніше командування полку визначить, хто їх отримає.

14 жовтня наша держава відзначає День захисника України. Не є винятком і Запоріжжя. Для запоріжців особливо символічним є той факт, що День захисника України співпадає з річницею визволення Запоріжжя від нацистських загарбників.

Традиційно напередодні свята у Запоріжжі вітають військовослужбовців Збройних Сил України, Національної гвардії України. Саме вони захищають незалежність та територіальну цілісність України. Один з заходів сьогодні пройшов на території 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України.

Більшість бійців цього полку є учасниками АТО та ООС. Багато мають державні нагороди. На жаль, є й загиблі, які віддали своє життя захищаючи Україну. Один з них – Герой України лейтенант Богдан Завада, прізвище якого присвоєне полку.

Командир полку полковник Андрій Бєляєв зазначив, що з 2014 року підрозділи полку захищають незалежність та територіальну цілісність України та запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих. Андрій Бєляєв наголосив, що полк відчуває постійну підтримку з боку міської влади, вручив Володимиру Буряку медаль «За співпрацю» від командування Національної гвардії України.

З Днем захисника України військовослужбовців 9-го полку оперативного призначення Національної гвардії України привітали представники обласної та міської влади. До присутніх звернувся міський голова Володимир Буряк.

- Ви одними з перших пішли захищати Україну. Від імені громади Запоріжжя хочу подякувати за те, що завдяки вам місто продовжує жити мирним життям. Зі свого боку місто допомагало та буде й надалі допомагати вашій військовій частині, іншим підрозділам Збройних Сил України, Національної гвардії України, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що вже кілька років реалізується міська програма шефської допомоги військовослужбовцям. Одне з важливих питань – забезпечення житлом.

Зрозуміло, що можливості міста досить обмежені, однак все ж напередодні свята вдалося виділити 9-му полку оперативного призначення Національної гвардії України дві квартири. Володимир Буряк передав командиру полку Андрію Бєляєву рішення виконавчого комітету міської ради щодо виділення житла. Міський голова відзначив, що пізніше командування визначить найбільш достойних військовослужбовців, які отримають ці квартири.

Військовослужбовці полку були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради.