Телеканал Z проведе екзит-пол на місцевих виборах у Запоріжжі

13.10.2020 15:31

25 жовтня, вперше в історії запорізького регіонального телебачення, муніципальний телеканал Z проведе власне незалежне соціологічне опитування виборців на дільницях та першим оголосить прогнозні результати місцевих виборів 2020 року в Запоріжжі.

Екзит-пол буде проводитись на виходах зі 100 виборчих дільниць, розташованих у всіх районах міста Запоріжжя. Метод опитування - інтерв’ю з кожним десятим виборцем, що прийшов на дільницю. Респондент анонімно буде заповнювати анкету на планшеті. Кількість респондентів обумовить загальна явка виборців. Соціологічне дослідження охопить волевиявлення запоріжців щодо вибору міського голови, політичної партії до Запорізької міської ради та партії до Запорізької обласної ради. Партнером телеканалу Z в проведенні екзит-полу виступає всеукраїнська консалтингова група «Соціум».

Підсумкові результати екзит-полу будуть оголошені 25 жовтня одразу після закінчення голосування о 20:01 в рамках телемарафону «Вибір Запоріжжя», який наживо транслюватиметься на телеканалі Z.

Засновник телеканалу Z (КП «Муніципальна телевізійна мережа») - Запорізька міська рада. За даними рейтингового порталу BIG DATA ua, протягом десяти місяців 2020 року телеканал Z займає перше місце за кількістю телепереглядів серед усіх регіональних телеканалів України.