Інспектори з паркування спіймали порушників біля ГУ Нацполіції в Запорізькій області

15.10.2020 16:26

Сьогодні, 15 жовтня, відбувся черговий рейд міської служби інспекторів з паркування. За численними зверненнями місцевих мешканців дотримання правил дорожнього руху цього разу перевіряли по вул. Незалежної України, на території, прилеглій до будівлі ГУ Нацполіції в Запорізькій області.

Територія, на якій здійснювалось патрулювання, знаходиться в центрі міста – рух тут жвавий, тож і порушників вистачає.

- Зафіксовані нами порушення стосуються розміщення транспортних засобів надто близько до пішохідних переходів або на виїзді з дворів. Відповідно до чинного законодавства, за таку недбалість водій має сплатити 510 гривень. Протягом 10 банківських днів власник авто може погасити штраф за 50-відсотковою знижкою, - розповів інспектор служби інспекторів з паркування Ігор Савченко.

Сьогоднішня ділянка для рейду була обрана для роботи через численні звернення місцевих мешканців. У більшості випадків власники автівок – працівники розташованого тут ГУ Нацполіції у Запорізькій області. Як свідчить досвід, з такими порушниками робота ускладнюється, адже часто інспектори мають доводити свою правоту в суді.

- Для нас це складна ділянка, ми до неї ретельно готувалися. Подивилися, яка позиція судді з цього приводу, що ми можемо робити не так, що ми маємо покращити в своїй роботі, і на сьогодні у нас вже є кілька судових рішень у суперечках саме з працівниками поліції, де суди стали на сторону інспекторів. Після розширення штату ця територія буде одним з основних місць роботи інспекторів, адже порушень тут вистачає і штрафувати ми будемо всіх, хто не дотримується правил паркування, - зазначив заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

За час роботи служби інспекторів з паркування було винесено майже 6 тисяч постанов про порушення, а це близько тисячі щомісяця. 70% зафіксованих порушень – критичні й аварійні, й лише 30% - незначні. За рахунок сплачених штрафів міська скарбниця вже поповнилась на 1 мільйон 300 тисяч гривень. З тими, хто ігнорував постанови – продовжується робота в суді. Наразі розглядаються 10 таких судових справ, ще по 19 - рішення прийняті на користь інспекторів з паркування.