Дитяча лікарня №5 святкує 30-річний ювілей

16.10.2020 18:25

30 років тому у Запоріжжі була створена міська дитяча лікарня №5. За цей час медичний заклад пройшов довгий шлях розвитку. В останні 5 років у лікарні вдалося значно оновити медичне обладнання, виконати низку ремонтів у відділеннях. У планах створення у складі лікарні міського інфекційного відділення для дітей. Сьогодні у лікарні відбувся урочистий захід, присвячений ювілею медичного закладу. Зі святом колектив привітали міський голова Володимир Буряк, головні лікарі інших лікарень, представники профспілок.

Міська багатопрофільна дитяча лікарня № 5 – одна з найбільших лікарень Запоріжжя, яка надає багатопрофільну медичну допомогу дітям не лише Хортицького району, а і інших районів Запоріжжя, Запорізької області. Зокрема одне з відділень переобладнане для лікування дітей хворих коронавірусом.

Останні кілька років медичний заклад активно розвивається. У 2017-2020 роках для лікарні було придбано медичного обладнання на суму 27,3 мільйона гривень. Зокрема 10 апаратів ШВЛ, 13 моніторів пацієнта, 3 стаціонарних апарати УЗД, 2 реанімаційні системи для новонароджених та багато іншого. Лише у 2020 році було виконані ремонти у низці відділень – інтенсивної терапії новонароджених, інфекційно-боксованому відділенні для дітей старшого віку.

- Ми маємо на сьогоднішній день сучасну матеріальну базу, кваліфіковані кадри. Є відділення реанімації з надсучасними апаратами ШВЛ, пульсоксиметрами. Придбано кілька нових рентген-апаратів, три стаціонарних апарати УЗД, два пересувних апарати УЗД, - сказав директор КНП «Міська лікарня №5» Андрій Запорожченко.

Зі святом колектив лікарні привітав міський голова Володимир Буряк. Наголосив, що міська влада розуміє важливість розвитку медицини, підтримки лікарень. Не залишиться поза увагою і 5 міська дитяча лікарня, адже здоров’я дітей є одним з найголовніших пріоритетів для кожного.

- Останні 5 років у лікарні дійсно відбулися значні позитивні зміни. Сьогодні ви про це говорили. Однак якби до цих змін не був готовий колектив лікарні, то результатів досягти не вдалося б. Тому хочу подякувати вам за вашу роботу, - зазначив Володимир Буряк.

Кращі працівники дитячої лікарні №5 були нагороджені Почесними грамотами, Подяками виконавчого комітету Запорізької міської ради.