Новий термінал запорізького аеропорту розпочав обслуговувати міжнародні рейси

21.10.2020 13:45

З 19 жовтня розпочав працювати новий пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Першими у ньому почали приймати та відправляти внутрішні рейси. Сьогодні, 21 жовтня, стартувало обслуговування міжнародних рейсів. Першим о 10:00 прилетів літак авіакомпанії «Azuz Air Ukraine», який привіз 189 пасажирів. Потім цей же літак відправився до Шарм-ель-Шейха зі 186 пасажирами.

Зазначимо, з 2015 року у запорізькому аеропорту кількість пасажирів зросла у кілька разів. Зокрема у 2019 році аеропорт обслужив понад 400 тисяч пасажирів. Протягом кількох років було відкрито низку міжнародних рейсів. Зокрема до Варшави, Барселони, Будапешта, Вроцлава, Гданська, Кракова та інших міст. Запоріжці отримали можливість подорожувати до багатьох міст Європи, при цьому вартість квитків до багатьох з них складає від 15 євро. Значною популярністю користується і бюджетний рейс до Києва, з вартістю квитків від 500 гривень.

Все це результат реалізації міської програми розвитку запорізького аеропорту, розробленої за ініціативи міського голови Володимира Буряка. Завдяки їй місто отримало сучасний пасажирський термінал аеропорту. Відремонтовано злітно-посадкову смугу, збудовано нову дорогу до аеропорту, продовжується оновлення обладнання. Відкрито низку нових міжнародних рейсів та напрямків, збільшилися пасажиропотік та прибутки аеропорту.

На жаль, у 2020 році на ситуацію негативно вплинула епідемія коронавірусу. Через це багато рейсів були тимчасово закриті або перенесене їх відкриття, зменшився пасажиропотік. Однак авіаперевізники не відмовилися від перспектив співробітництва з Запоріжжям. У планах відновлення всіх призупинених рейсів та відкриття нових. Зокрема до Ріміні, Іракліона, Праги, Ларнаки та інших міст. На жаль, в умовах коронакризи багато що залежатиме від епідемічної ситуації в Україні та світі.