Запорізьким перевізникам нагадали про карантинні вимоги

22.10.2020 09:00

В управлінні з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради відбулась чергова нарада за участю представників управління, патрульної поліції та перевізників. Головна тема для обговорення – дотримання карантинних вимог.

У ході наради перевізникам нагадали, що без маски не можна пускати пасажира в громадський транспорт. Окрім того, в салоні повинні бути зайнятими тільки сидячі місця – без стоячих. Наприклад, у здвоєному тролейбусі їх 43. Також салони автобусів, тролейбусів та трамваїв мають щоденно дезінфікувати.

Такі правила повинні виконуватись, адже нині Запоріжжя перебуває в «жовтій зоні» епіднебезпеки. Виконання вимог регулярно перевіряють працівники патрульної поліції.

Нагадаємо, штраф за недотримання карантинних вимог – 17 тисяч гривень. Тож, і водіїв, і пасажирів просять відповідально ставитися до протиепідеміологічних правил.

- Возять по місцях для сидіння, але в масках сидять не всі. Чи вони її зняли, як зайшли, чи взагалі не вдягали. Це має водій перевіряти, і робити це як громадянин, а не водій, якого примушують щось робити, -  зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.