Володимир Буряк допоміг втілити у життя мрію школярки

22.10.2020 13:35

У Коммунарському районі з’явився ще один сучасний дитячий спортивний майданчик. Його збудували на території школи №80. Діти тут зможуть не лише гратися, але й займатися спортом. Цікаво, що будівництво майданчика стало можливим після того, як до міського голови Володимира Буряка з листом звернулася першокласниця Софія Горова. Сьогодні дівчинка змогла особисто ознайомитися з можливостями нового майданчика. Поспілкувався з Софійкою та її мамою і міський голова Володимир Буряк.

Сучасний дитячий спортивний майданчик збудували на території школи №80, яка розташована у Комунарському районі за адресою вул. Магара, 5а. Мешканці відзначають, що майданчиком будуть користуватися діти різного віку. Вони тут зможуть не лише гратися, але й активно займатися спортом. Адже встановлено тут і спортивні тренажери.

Цікаво, що історія цього майданчика розпочалася у травні поточного року. Тоді шестирічна Софія Горова, яка навчалася у 1-А класі школи №80, власноруч написала листа міському голові Володимиру Буряку. У ньому вона зазначала, що дітям, які навчаються у школі та живуть поряд, ніде займатися спортом. Тому вона просить Володимира Буряка облаштувати тут спортивний майданчик.

Отримавши листа, міський голова Володимир Буряк доручив профільним службам за кошти бюджету міста збудувати біля школи №80 сучасний спортивний майданчик для дітей. Поставлене завдання виконали. Будівельні роботи, після проходження всіх процедур, розпочалися у вересні та вже завершені. Діти вже оцінили новий майданчик. Близько десятка з них вже сьогодні гралися на майданчику. Серед них і 7-річна Софія Горова.

- Мені дуже сподобався цей майданчик. У тому числі й тому, що тут є спортивні тренажери. Зможемо тут не лише гуляти, але і займатися спортом на тренажерах, - розповіла Софійка.

Сподобався він і батькам. Зокрема й тим, що на майданчику облаштували спеціальне покриття для безпеки юних запоріжців.

- Не очікували такого. Дійсно яскравий, європейський майданчик. Пам’ятаю, як здивувалася, коли донька надіслала листа Володимиру Буряку і вже за кілька днів прийшли люди, які почали оглядати територію для планування подальшого будівництва майданчика, - зазначила мама дівчинки Світлана Басова.

Сьогодні Володимир Буряк приїхав поспілкуватися з Софійкою Горовою, яка прийшла на майданчик разом з мамою. Дівчинка вже навчається у 2-му класі, але зараз на канікулах.

- Не міг не відреагувати на такий лист. Дівчинка просила не для себе. Не планшет, смартфон або іншу річ. Просила для інших дітей побудувати майданчик, щоб вони могли займатися спортом. І ось маємо результат. Ще один сучасний майданчик у Запоріжжі, - сказав Володимир Буряк.