Володимир Буряк нагадав про результати розвитку комунального громадського транспорту у Запоріжжі

22.10.2020 18:20

За 5 років у Запоріжжі комунальний громадський транспорт кардинально змінився. Нові великі автобуси, запорізькі трамваї, сучасні тролейбуси з автономним ходом. Все це з’явилося у нашому місті за останній час. Про те що було зроблено нагадав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

З 2016 року у Запоріжжі реалізується міська програма розвитку комунального громадського транспорту. Її було розроблено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Було придбано 95 автобусів великої місткості, 18 тролейбусів, частина з них з автономним ходом, 13 європейських трамваїв. На базі КП «Запоріжелектротранс» зібрано 12 запорізьких трамваїв, ще 2 зберуть до кінця цього року. Планується придбати ще 12 трамваїв з Європи. У планах придбання 26 електробусів.

Це дозволило відкрити 10 нових автобусних маршрути з великими автобусами, 2 тролейбусних маршрути. Нещодавно у комунальному громадському транспорті розпочала працювати система безконтактної оплати проїзду. Розроблено спеціальний додаток, який дозволяє відстежувати роботу комунального транспорту. На низці зупинок встановлені спеціальні табло, де відображається час прибуття комунального транспорту.

Про зміни які відбулися у цій сфері за останні роки написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк. Більш детально з результатами роботи у галузі громадського транспорту можна ознайомитися у відеоролику.