У Запоріжжі виборчі комісії отримали за рахунок міського бюджету засоби дезінфекції та індивідуального захисту

23.10.2020 12:53

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Для забезпечення дотримання протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів у Запоріжжі розроблено міську цільову програму. Її було затверджено 30 вересня на сесії Запорізької міської ради.

Згідно з нею з бюджету міста виділено понад 2,2 мільйони гривень на придбання дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, медичних виробів для температурного скринінгу та інших товарів для передачі територіальним і дільничним виборчим комісіям.

Виконавчим комітетом Запорізької міської ради та районними адміністраціями міської ради на ці кошти придбано та передано територіальним і дільничним виборчим комісіям звичайних виборчих дільниць дезінфікуючі засоби для рук, дезінфікуючі серветки, дезінфікуючі засоби для вологого прибирання приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування; засоби індивідуального захисту для членів виборчих комісій (захисні маски, екран-щитки, рукавички і т.д.), інфрачервоні термометри, стрічки маркувальні, пакети для сміття, урни (контейнери) для централізованого збору й утилізації засобів індивідуального захисту.

Було розроблено та виготовлено інформаційні плакати щодо впроваджуваних протиепідемічних заходів. Інформаційні плакати передані міській територіальній виборчій комісії для подальшої передачі районним територіальним виборчим комісіям та дільничним виборчим комісіям для розміщення на вході до приміщення виборчої комісії, приміщення для голосування.

Зазначимо, на місцевих виборах 25 жовтня в місті Запоріжжі утворено 8 територіальних виборчих комісій: одна міська і 7 районних територіальних виборчих комісій та 313 дільничних виборчих комісій. Всі комісії забезпечені приміщеннями, оргтехнікою, обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку згідно з нормативами, затвердженими постановою ЦВК від 08.08.2020 №164.

Виборчі комісії спеціальних виборчих дільниць, які знаходяться в закладах охорони здоров’я комунальної власності територіальної громади міста, забезпечені засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами та іншими товарами для дотримання протиепідемічних заходів цими закладами охорони здоров’я.

На виконання вимог постанови КМУ від 14.09.2020 №846 передбачено проведення вологого прибирання приміщень виборчих комісій, приміщень для голосування, санітарних кімнат (за наявності) з використанням мийних та дезінфікуючих засобів.