У програмі «Черговий по місту» обговорили готовність Запоріжжя до проведення виборів до місцевих рад

23.10.2020 16:31

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 22 жовтня гість студії, керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили телефоном прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня. Почав керуючий справами з гарної новини.

- Нарешті відкрився новий пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» - це справді дуже гарна новина як для нашого міста, так і для всієї країни. Вже працюють і внутрішні, і міжнародні рейси. Це велике досягнення, і запоріжцям є, чим пишатися. В Україні наразі немає аналогів успішного завершення настільки масштабного та сучасного проєкту, до того ж Запоріжжя змогло зробити це за рахунок власних ресурсів, - зазначив Роман Омельянович.

Звичайно, головною темою передачі стали вибори до місцевих рад. Перший же дзвінок від телеглядача був про дотримання протиепідеміних вимог на дільницях, куди 25 жовтня прийде багато людей. Керуючий справами виконкому розповів про роботу, яка була проведена перед виборами, і про саму організацію безпечного виборчого процесу.

- У проведенні передвиборчих заходів міська влада керується постановами Кабінету міністрів від 14 вересня та Центральної виборчої комісії України від 8 серпня 2020 року, якими регулюються забезпечення дільничних виборчих комісій приміщеннями, оргтехнікою, обладнанням, інвентарем, засобами зв’язку, а також дотримання всіх протиепідемічних заходів. На останній сесії міськради була затверджена міська цільова програма для забезпечення дотримання протиепідемічних заходів під час організації та проведення виборів у Запоріжжі. Згідно з нею з бюджету міста виділено понад 2,2 мільйони гривень на придбання дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, медичних виробів для температурного скринінгу та інших товарів для передачі територіальним і дільничним виборчим комісіям. Тобто місцева влада відповідально поставилася до безпеки містян на виборах. На вході до всіх 313 виборчих дільниць буде проводитися температурний скринінг і дезінфекція рук, періодичне прибирання поверхонь та підлоги. Громадяни, зі свого боку, повинні мати при собі, крім паспорта, власні маску та ручку, прийти на дільниці та проголосувати, дотримуючись соціальної дистанції, означеної спеціальною розміткою, - підкреслив Роман Омельянович.

Тема виборів зацікавила глядачів і викликала багато запитань щодо роботи виборчих дільниць, забезпечення людей, які працюють на виборах, засобами захисту та дезінфекції, організації голосування за місцем помешкання, в тому числі для хворих на коронавірусну інфекцію та людей, які знаходяться на самоізоляції.

Також керуючий справами виконкому Запорізької міської ради наголосив на важливості саме виборів до місцевих рад. Адже від вибору містян залежить, як буде розвиватися Запоріжжя найближчими роками, яким чином будуть розподілятися кошти на потреби різних сфер життєдіяльності міста. І зрештою від цього свідомого вибору залежить добробут і повсякденне життя кожного запоріжця.