У Запоріжжі з'явилися 4 нових сміттєвози

23.10.2020 16:25

Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» оновило свій рухомий склад. Так, минулого тижня на базу приїхали 4 нових сміттєвози МАЗ: 2 одиниці на 8 м куб. та 2 одиниці - на 14 м куб. Нові авто вже курсують містом. Сьогодні збір сміття в Шевченківському районі почали з вулиці Хлібної в районі приватної забудови.

Нові автомобілі придбали за оборотні кошти підприємства, уклавши договір на кредит з одним з українських банків. Таким чином вдалося не тільки оптимізувати маршрути, а й прискорити процес збору сміття. Так, один новий сміттєвоз за виїзд може обробити близько 60 контейнерів.

- Запустили ми ці сміттєвози за трьома районами приватного сектору - Комунарський, Шевченківський і Дніпровський. І також один із сміттєвозів тепер обслуговує висотний сектор Дніпровського району. Ми намагаємося вдосконалюватися, тому й надалі будемо оновлювати автопарк, якк і контейнери - поступово замінювати та встановлювати європейські баки, - розповіла начальниця відділу логістики підприємства «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

Однак у працівників підприємства є кілька прохань до споживачів послуг. Так, жителів приватного сектора просять кронувати дерева в тих місцях, де гілля заважає пересуванню спецтехніки. А всіх інших запоріжців співробітники «Вельтум-Запоріжжя» просять своєчасно оплачувати рахунки за збір сміття. Адже на сьогодні підприємству заборгували вже близько 60 мільйонів гривень.

Нагадаємо, підприємство «Вельтум-Запоріжжя» знаходиться в частковій власності міста. Жителям Запоріжжя воно надає послуги з вивезення сміття.