Підприємство «Вельтум-Запоріжжя» ремонтує пошкоджені контейнери

27.10.2020 15:30

ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» зазнає чималих збитків через дії вандалів. Зокрема у районах міста почастішали випадки навмисного підпалу та псування контейнерів для побутових відходів.

Тільки цьогоріч на підприємстві налічили 125 спалених і 8 вкрадених контейнерів. Серед лідерів – Шевченківський і Комунарський райони (по 21 спаленому контейнеру). Як зазначила начальниця господарського відділу ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Тетяна Гальчанська, втрати цього року перевищують минулорічні.

- Підприємство зазнає фінансових збитків. Ми могли б спрямувати кошти на оновлення наявного контейнерного парку, але, на жаль, доводиться компенсувати втрати - відновлювати контейнери, які були викрадені або спалені. Вони стають непридатними саме після навмисного підпалу, адже не можуть зайнятися від випадкового загоряння чи непогашеного недопалка. Вони стійкі до таких температур, - додала Тетяна Гальчанська.

Частіш за все зловмисники відкручують колеса та зривають кришки. Ще одна проблема – залишки будівельного сміття великих обсягів і ваги. Перевантаження контейнерів відходами призводить до їх поломки. Так, один з таких сьогодні замінила мобільна бригада ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» у дворі поблизу багатоповерхівки за адресою вул. Цитрусова, 1, що у Шевченківському районі.

Несправності намагаються усувати безпосередньо на місці – в межах контейнерних майданчиків. Якщо ж пошкодження більш серйозні, баки відновлюють у майстерні підприємства.

- Контейнери часто привозять без коліс. Намагаємося приварювати гайки і болти, щоб їх не знімали і не викрадали. Ліквідовуємо тріщини, накладаємо пластикові латки, аби не відбувалося подальшого руйнування, - розповів зварювальник ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Денис Іванченко.

Загалом по місту встановлені близько 5000 контейнерів підприємства «Вельтум-Запоріжжя». Списані баки замінюють на нові. Зокрема придбали достатню кількість пластикових. На додачу минулого тижня отримали 100 оцинкованих, об’ємом у 1,1 м куб., які так само підходять для сміттєвозів з заднім завантаженням.

Керівництво ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» закликає мешканців міста дбайливо ставитися до контейнерів для збору твердих побутових відходів. Адже чистота прибудинкової території залежить не тільки від своєчасного вивезення сміття, а й від цілісності баків та їх наявності у достатній кількості.