У Запоріжжі завершують реконструкцію колон на Алеї Трудової Слави

30.10.2020 13:15

У парку Трудової Слави триває реконструкція вхідної групи з колонами. Підрядники вже змонтували нові стовпи, наразі завершується підключення освітлення та благоустрій території.

Нагадаємо, реконструкцію вхідної групи було розпочато за доручення міського голови Запоріжжя Володимира Буряка. З часом через те, що споруда побудована на насипному ґрунті, колони почали нахилятися. Крен становив до 30 см. Було прийняте рішення повністю знести колони, підготувати нову основу та залити їх заново. Для цього довелося заглиблюватись до 3 метрів.

- Зараз роботи на завершальному етапі. Ми вже майже закінчили роботи з колонами, залишиться оновити тротуарне покриття та виконати благоустрій території. Працюємо й у вихідні, аби якнайшвидше завершити рекострукцію. Вже найближчим часом запоріжці зможуть оцінити оновлену вхідну групу, - розповів виконроб підрядної організації Масіс Абаджан.

Колони відновили у початковому вигляді. Але тепер вони на півтора метри вищі, ніж були. Загальна висота – 11 метрів. Також тут оновлять напівсфери, які є скульптурною частиною вхідної групи. Крім того, на колонах замінили освітлення – тут встановлять сучасні LED-лампи.