Сьогодні відбудеться позачергова сесія Запорізької міської ради

04.11.2020 11:00

Сьогодні відбудеться 54-а позачергова сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено низку рішень, які потребують затвердження у стислі терміни. Необхідність скликання сесії та важливість питань, які будуть розглянуті, прокоментував на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк зазначив, що у Запоріжжі зростає кількість хворих коронавірусом. Місто наближається до «червоної» зони. У зв’язку з цим необхідно оперативно реагувати на ситуацію, вживаючи додаткові заходи для боротьби з розповсюдженням коронавірусної інфекції, лікування хворих коронавірусом. Все це потребує додаткового фінансування.

Саме тому на позачерговій сесії міської ради планується виділити кошти на придбання додаткового медичного обладнання, створення міської лабораторії ПЛР-тестування, де робитимуть безкоштовні тести, обладнання лікарняних ліжок системою подачі кисню, забезпечення підвезення медиків на роботу.

Також в умовах розповсюдження інфекції, щоб зменшити скупчення людей на зупинках, на сесії планується призупинити право безкоштовного проїзду у громадському транспорті пенсіонерів за віком, адже транспорт є одним з місць активного розповсюдження інфекції, а пенсіонери знаходяться у групі ризику.

Міський голова Володимир Буряк також закликав запоріжців на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» дотримуватися вимог карантину, носити маски, а в разі погіршення самопочуття звертатися до сімейного лікаря.