На проспекті Соборному демонтували легендарну рекламну конструкцію

06.11.2020 15:52

Величезну рекламну вивіску з зображенням персонажа дитячих відеоігор 90-х сьогодні знімали в районі зупинки 12 Квітня на проспекті Соборному. Демонтаж виконували фахівці комунального підприємства з залученням спецтехніки.

У Запоріжжі триває посилена боротьба з незаконною зовнішньою рекламою. Тільки протягом поточного року з фасадів запорізьких будинків демонтовано понад 300 рекламних конструкцій. В першу чергу тих, які псували зовнішній вигляд споруд і не відповідали затвердженому в 2019 році Коду міста.

Сьогодні, 6 листопада, демонтували вивіску за адресою проспект Соборний, 171. Над аркою будинку більше десятка років висіла рекламна споруда з популярним в 90-ті роки героєм ігор Маріо. Зовнішня реклама належала магазину відеоігор, який не працює вже довгий час.

Перед примусовим усуненням рекламних конструкцій підприємці завжди отримують лист-попередження з проханням самостійно провести демонтаж у вказаний термін. Якщо підприємець ігнорує звернення, комунальники самі демонтують конструкції і вивозять їх на зберігання. Так зробили й цього разу.

Підприємець може повернути ці елементи, якщо надасть документи, які підтверджують, що він є їх власником, а також сплатить кошти за проведені демонтажні роботи та зберігання.

- Будь-яка конструкція в залежності від її розмірів та від того будинку, на якому вона розміщується, вимагає певного узгодження - з головним художником міста, якщо рекламна вивіска займає менше 3 кв. м, або узгодження з департаментом комунальної власності та приватизації, якщо конструкція перевищує 3 кв. м. Всі вимоги однакові - це окремі букви, які не затуляють архітектуру будівель, фасади, які не псують їх зовнішній вигляд, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.