У Запоріжжі зібрали ще один сучасний трамвай

10.11.2020 11:30

У Запоріжжі розпочалися випробування вже третього запорізького трамвая, зібраного цього року на базі КП «Запоріжелектротранс». Загалом це вже 13 трамвай запорізького виробництва. До кінця року планується зібрати ще один такий трамвайний вагон, тобто загалом їх стане 14. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжується реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай». Вона включає збирання запорізьких трамваїв силами КП «Запоріжелектротранс», придбання європейських трамвайних вагонів, капітальний ремонт існуючого рухомого складу.

Міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що сьогодні розпочалися випробування вже 13 трамваю запорізького виробництва. Це третій трамвай, виготовлений цього року. Також до кінця року на лінію повинен вийти ще один такий трамвай, тобто загалом їх буде 14. Зазначимо, виготовлені цього року трамваї відрізняються більш сучасним дизайном, що вже позитивно оцінили запоріжці.

Загалом за кілька років вдалося оновити близько 70% запорізьких трамваїв. Зокрема було придбано 13 європейських трамваїв, зібрано вже 13 запорізьких. У планах на 2021 рік продовження реалізації програми - придбання ще 12 трамвайних вагонів з Європи, збирання запорізьких.

Нагадаємо, програма «Запорізький трамвай» є частиною програми міського голови Володимира Буряка з розвитку комунального громадського транспорту. За кілька років у Запоріжжі придбали 95 автобусів великої місткості, 18 тролейбусів, частина з них з автономним ходом, 13 трамваїв. Виготовлено вже 13 запорізьких трамвайних вагонів. Відкрито 2 нових тролейбусних маршрути та 10 нових маршрутів з автобусами великої місткості. У комунальному громадському транспорті почала працювати система безконтактної оплати проїзду.