Володимир Буряк повідомив про початок робіт зі створення міської ПЛР-лабораторії

12.11.2020 10:35

У Запоріжжі розпочалося створення міської ПЛР-лабораторії. Вона діятиме на базі 1-ї міської лікарні. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі на базі 1-ї міської лікарні розпочали створювати міську лабораторію з ПЛР-діагностики. Про початок робіт сьогодні написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Створення цієї лабораторії має полегшити роботу Запорізького обласного лабораторного центру та забезпечити для пацієнтів міських лікарень можливість зробити оперативне і безкоштовне тестування на COVID 19. Лабораторія зможе проводити близько 200 досліджень на день.

Нагадаємо, кошти на придбання обладнання та витратних матеріалів для лабораторії були виділені на позачерговій сесії міської ради, яку міський голова скликав на початку листопада. Персонал вже набрано. Ситуацію прокоментував міський голова Володимир Буряк.

- Прийняте рішення про створення на базі 1-ї міської лікарні міської лабораторії для проведення ПЛР-тестування. Адже ситуація з поширенням коронавірусної інфекції залишається досить складною. Необхідна робота вже розпочалася. Впевнений, що зможемо це зробити і тим самим дещо розвантажити обласний лабораторний центр, - заявив Володимир Буряк.

Зазначимо, під час позачергової сесії були виділені кошти і на закупівлю додаткового медичного обладнання та облаштування у міських лікарнях додаткових ліжок для лікування хворих коронавірусом, у тому числі централізованою системою постачання кисню. Зокрема медичні заклади отримають додаткові апарати ШВЛ, монітори пацієнта, кисневі концентратори, пересувні рентген-апарати. Відповідна робота вже розпочалася. Також у планах створення міських інфекційних відділень для дітей та дорослих.