У Запоріжжі школярі отримали можливість повернутися до навчання у класах

16.11.2020 13:45

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11.11.2020 №1100 міста отримали право з 16 листопада відновити очне навчання у старших класах школи. Таке право отримало і Запоріжжя.

У результаті, керуючись Постановою Кабінету Міністрів України та рішенням обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у Запоріжжі вирішили рекомендувати школам з 16 листопада відновити очне навчання у 5-11 класах школи. Зазначимо, такі ж рішення були прийняті у низці інших міст України. Зокрема у Харкові. У Дніпрі взагалі не припиняли навчальний процес.

Заступник міського голови Анатолій Пустоваров зазначив, що при цьому, згідно з законодавством, остаточне рішення може прийматися кожною школою окремо. Відповідне питання розглядається педагогічною радою школи, яка й затверджує формат навчання. Форма навчання може бути очною, дистанційною, змішаною (комбінованою). Так відбулося і в Запоріжжі. Станом на понеділок 79 шкіл (66%) навчаються очно, 15 (12%) дистанційно, 26 (22%) комбіновано.

Рішення про форму навчання у подальшому може прийматися та змінюватися залежно від низки факторів, з урахуванням позиції учасників освітнього процесу. У тому числі залежно від епідеміологічної ситуації у школі та у місті.

Також батьків ніхто не примушує відправляти дітей до школи, якщо у навчальному закладі відновили очне навчання. Вони можуть особисто та згідно з законодавством обирати форму навчання для своїх дітей. За консультаціями з цього приводу можна звертатися до директора школи або департаменту освіти та науки міської ради.