Володимир Буряк пропонує збільшити державне фінансування медицини для боротьби з коронавірусною інфекцією

16.11.2020 15:19

Міській голова Володимир Буряк сьогодні взяв участь у селекторній нараді з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем та керівництвом Офісу Президента України. У ній також взяли участь міські голови, керівництво міністерства охорони здоров’я та інші. Головною темою обговорення стала реалізація заходів по боротьбі з коронавірусною інфекцією.

Під час наради Денис Шмигаль зазначив, що Уряд шукає можливості зменшити зростання кількості хворих. Також продовжується робота над збільшенням кількості ліжок для хворих коронавірусом. Свою позицію також висловили міські голови, епідеміологи, представники Міністерства охорони здоров’я. За підсумками наради було досягнута домовленість посилити взаємодію центральної влади та органів місцевого самоврядування для вирішення питань боротьби з коронавірусом.

Коментуючи результати наради, міський голова Володимир Буряк наголосив, що Запоріжжя підготувало низку пропозицій, впровадження яких має допомогти у теперішній складній ситуації. Зрозуміло, що вони можуть бути використані не лише в Запоріжжі, але й в інших містах нашої країни, після затвердження на загальнодержавному рівні.

Зокрема вони стосуються й медицини. Серед них збільшення фінансування ковідного пакету для закладів охорони здоров’я, забезпечення централізованих закупівель низки медикаментів, збільшення державних надбавок медикам, задіяним у боротьбі з коронавірусом, введення їх для тих працівників, які також задіяні у такій роботі, але надбавки не отримують, впровадження механізмів для залучення додаткових медичних працівників для роботи з хворими коронавірусною інфекцією.

Міський голова Володимир Буряк доручив профільним службам підготувати листа до Кабінету Міністрів України та Офісу Президента України з узагальненими пропозиціями та висловив сподівання, що вони будуть враховані. Вже цього тижня листа надішлють до Києва.