Ще одна запорізька лікарня почала приймати хворих коронавірусом

18.11.2020 12:10

1 міська лікарня з понеділка почала приймати хворих коронавірусом. Тут для таких хворих підготували 90 ліжок. Також лікарні Запоріжжя вже отримали додаткове медичне обладнання. Не лише апарати ШВЛ та монітори пацієнта, але й 2 сучасних рентген-апарати. Про це міський голова Володимир Буряк написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

У Запоріжжі продовжується реалізація масштабної міської програми, спрямованої на боротьбу з коронавірусом, забезпечення належних умов для лікування хворих коронавірусною інфекцією. За кошти бюджету міста для медичних закладів закупили додаткове обладнання, засоби індивідуального захисту, дезінфекції, антисептики. У лікарнях обладнують додаткові ліжка для лікування хворих коронавірусом.

За попередній період для лікування таких хворих були підготовлені ліжка у міських лікарнях №№2, 6, 7, 9, дитячій міській лікарні №5, пологовому будинку №4. Тепер місто розгорнуло 90 додаткових ліжок на базі міської лікарні №1. З понеділка у цьому медичному закладі вже почали приймати хворих коронавірусом. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Нагадаємо також, що на позачерговій сесії міської ради, яка відбулась на початку листопада, з бюджету міста виділили кошти для закупівлі додаткового медичного обладнання. Воно необхідне для забезпечення ефективного лікування хворих на тих ліжках, які додатково розгортають для лікування коронавірусних хворих. Медичні заклади вже отримали 15 апаратів ШВЛ, 10 моніторів пацієнта та 2 сучасних рентген-апарати. Очікується надходження 100 кисневих концентраторів, 5 моніторів пацієнта і рентген-апарата. Міський голова Володимир Буряк прокоментував початок роботи 1-ї міської лікарні з приймання хворих коронавірусом.

- Ситуація досить складна не лише у Запоріжжі, але й в Україні загалом. Кількість хворих продовжує збільшуватись. Тому працюємо далі над збільшенням кількості ліжок. Змогли отримати ліцензію від Міністерства охорони здоров’я і тепер ще одна лікарня отримала можливість приймати хворих коронавірусом. У міській лікарні №1 для цього передбачено 90 ліжок, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що додаткові ліжка також готують в інших медичних закладах – 50 до 160 наявних у 9-й міській лікарні, 37 у 5-й дитячій лікарні. Вільні ліжка в лікарнях міста є. Однак відповідно до загальнодержавних норм госпіталізація проводиться за медичними показниками, а не за бажанням громадян.

Разом з тим у лікарнях продовжують збільшувати кількість точок доступу до централізованої подачі кисню. Продовжується робота над створенням міської ПЛР-лабораторії.

За подіями які відбуваються можна також слідкувати у телеграмі.