Запорізькі будинки готують до зими

20.11.2020 15:20

В Запоріжжі продовжуються планові ремонти багатоповерхівок. Зокрема сьогодні керівництво керуючої компанії «Місто для людей» перевірило якість виконання поточного ремонту на одному зі зразкових будинків, що знаходиться в управлінні компанії.

Мешканці будинку № 9 по вулиці 14 Жовтня, що в Хортицькому районі, у вересні поточного року уклали індивідуальний договір з керуючою компанією «Місто для людей». Це означає, що місцеві жителі самостійно обирають, які ремонти виконувати в будинку та визначають суми робіт. Останнім часом цей тип співпраці стає все більш популярним серед мешканців багатоповерхівок. Адже таким чином вони можуть активніше брати участь у житті будинку.

Так, за 2,5 місяці дії індивідуального договору в будинку №9 по вулиці 14 Жовтня виконано низку важливих завдань.

- Оскільки мешканці сумлінно сплачують послугу утримання будинку, вдалося за накопичені кошти за статтею поточних ремонтів виконати чимало робіт. Зокрема тут відремонтували 206 погонних метрів міжпанельних швів; відремонтували 109 квадратних метрів покрівлі; за побажанням мешканців заварили сміттєпроводи в п’ятому під’їзді; встановили 7 лавочок; замінили дві засувки на трубопроводі центрального опалення; виконали ремонт вхідної групи під’їзду, а також відремонтували ділянку зливової каналізації. Також мешканці просили продовжити ремонти під’їздів та замінити каналізаційний випуск, - розповіла прессекретарка управляючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Також тут своєчасно виконується дератизація, дезінсекція, перевірка димовентиляційних каналів, прибирання, аварійне та технічне обслуговування інженерних мереж і конструктивних елементів.

В такий спосіб готують до зими й інші будинки, що знаходяться в управлінні підприємства «Місто для людей».

- В рамках підготовки житлового фонду до опалювального сезону цього року ми провели заміну понад 6,7 тис. погонних метрів інженерних мереж (це труби центрального опалення, холодного і гарячого водопостачання). Замінили більше 3 тис. од. запірної арматури. Оновили близько 500 погонних метрів теплоізоляції. Важливу роль в якості помешкання, особливо в зимовий час, відіграють покрівлі. Цього року наша компанія провела ремонт понад 20 тисяч кв. м покрівель. Провели герметизацію швів - понад 8,6 тис. погонних метрів. Замінили більше 1 тис. м водостічних труб. Здійснили близько 250 квадратних метрів скління, - розповів директор керуючої компанії “Місто для людей” у Запоріжжі Богдан Лозниця.

Також в рамках поточних ремонтів фахівці підприємства замінили більше 1,7 тис. м.п. каналізації. Оновили близько 5,5 тис. м.п. електричних мереж. Відремонтовано три десятки під'їздів та півтора десятка вхідних груп.

Поточні ремонти керуючої компанії «Місто для людей» здійснюються за рахунок накопичених коштів за однойменною статтею тарифу. Також важливу роль відіграє, чи підписаний індивідуальний договір з керуючою компанією.

У будь-якому випадку на підприємстві закликають не накопичувати заборгованостей, щоб поточні ремонти у будинку виконувалися своєчасно.