У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голодоморів

28.11.2020 16:35

Традиційно у четверту суботу листопада громадяни України вшановують пам'ять жертв Голодоморів. Заходи проходять по всій країні. У тому числі і у Запоріжжі. Не став виключенням і цей рік, хоча цього разу вони були організовані в умовах карантину. Тобто з обмеженою кількістю учасників та дотриманням карантинних вимог.

Сьогодні біля пам’ятника «Жертвам Голодомору 1932-1933 років» відбулось покладання квітів, присвячене Дню пам’яті жертв Голодоморів, який припадає на четверту суботу листопада. Традиційно захід розпочався о 16:00, коли було оголошено загальнонаціональну хвилину мовчання у пам’ять про загиблих від голоду у ті роки. Адже у двадцятому столітті український народ тричі постраждав від масового голоду, який забрав мільйони життів.

У траурній церемонії взяли участь керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович, представники обласної та міської влади, запоріжці.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто трагічно загинув від голоду у ті трагічні роки. Учасники заходу поклали квіти до меморіалу та запалили лампадки.

Нажаль цього року заходи до Дня пам’яті жертв Голодоморів відбулись в умовах карантину, тому їх було організовано з мінімальною кількістю учасників та з дотриманням карантинних обмежень. Однак сьогодні кожен може згадати тих хто загинув у ті роки, просто запаливши свічку.