Володимир Буряк склав присягу міського голови

01.12.2020 13:00

Сьогодні пройшла перша сесія Запорізької міської ради восьмого скликання. Рішення про дату проведення першої сесії, як і передбачено законодавством, прийняла міська виборча комісія. На першій сесії було оголошено результати виборів міського голови та до Запорізької міської ради. Володимир Буряк, якого переобрали міським головою, склав присягу міського голови.

На початку першої сесії міської ради восьмого скликання голова Запорізької міської виборчої комісії Андрій Кондратенко оголосив про відкриття першої сесії, а також результати виборів Запорізького міського голови та до Запорізької міської ради. Голова міської виборчої комісії повідомив, що з моменту оголошення результатів виборів на першій сесії новообрані депутати набули своїх повноважень. Набуття повноважень міського голови – з моменту складання присяги на сесії міської ради. Також Андрій Кондратенко зачитав вітальну адресу Володимиру Буряку від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Нагадаємо, міським головою вдруге було обрано Володимира Буряка, якого у першому турі підтримали майже 60% тих, хто голосував. Також під час чергових місцевих виборів до міської ради потрапили 6 партій. Загальний склад міської ради – 64 депутати.

У новому скликанні 16 депутатів представлятимуть партію Володимира Буряка «Єднання», по 13 депутатів - партії «Слуга народу» та «ОПЗЖ», 11 депутатів – партію «Європейська солідарність», 6 депутатів – партію «Нова політика», 5 депутатів – «Партію Шарія».

Під час першої сесії Володимир Буряк склав присягу міського голови. Після цього голова міської виборчої комісії передав право ведення сесії міському голові.

Міський голова Володимир Буряк подякував запоріжцям за підтримку та довіру на виборах, відзначив, що цінує можливість і далі працювати на посаді міського голови та продовжувати роботу над розвитком міста, реалізацією розпочатих міських програм.

- Я впевнений в тому, що всі депутати і всі політичні сили, які сьогодні тут присутні, націлені на розвиток Запоріжжя. Мені хотілося б, щоб ця робота, яку ми будемо проводити, відповідала тим бажанням містян та довірі, яку вони нам висловили. Головне наше завдання - добробут нашого міста та його мешканців, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що попереду багато роботи. У першу чергу необхідно затвердити бюджет Запоріжжя на 2021 рік. Є й інші важливі завдання.

- Буде складно. Тому що поряд з фінансовою кризою є ще й коронакриза. Це виклик нам всім, і ми повинні гідно це пройти. Сподіваюсь, що новообраний депутатський склад націлений на плідну роботу. Я впевнений, що ми знайдемо порозуміння, в нашій сесійній залі буде дійсно широка коаліція всіх політичних сил, яка працюватиме на благо запоріжців і розвиток Запоріжжя, - зазначив Володимир Буряк.

Після цього міський голово оголосив про закриття першої сесії міської ради. Про дату та час проведення чергової або позачергової сесії міської ради буде повідомлено додатково.