У Запоріжжі триває оновлення житлового фонду

01.12.2020 16:30

Керуюча компанія «Місто для людей» виконує ремонтні роботи в багатоквартирних будинках, які знаходяться в її управлінні. Так, продовжується поступова заміна старих чавунних каналізаційних випусків на нові пластикові. Сьогодні працюють за адресою вул. Оптимістична, 18, що в Заводському районі.

У жителів цього багатоповерхового будинку на рахунку накопичилися кошти, сплачені керуючій компанії за утримання будинку, тому їх вдалося спрямувати на виконання поточних ремонтів.

Так, сьогодні робітники керуючої компанії «Місто для людей» розпочали заміну каналізаційного випуску, який вичерпав свій експлуатаційний ресурс та був аварійним.

До того ж старі чавунні труби виявилися закоксованими, через що постійно траплялися серйозні засмічення. Так, в ході робіт з'ясувалося, що, крім товстого шару нальоту, труби забиті також побутовим сміттям, тому процес їх демонтажу затягнувся. Адже щоб очистити мережі від таких засмічень, необхідна участь працівників КП «Водоканал».

В ході робіт бригаді майстрів компанії «Місто для людей» треба замінити близько 8 метрів труб. Нові комунікації будуть діаметром 110 мм, з гідроізоляцією та лотками, щоб перешкоджати підйому води під час непередбачених аварійних ситуацій.

За словами фахівців, нові пластикові труби не мають властивості накопичувати наліт, однак експлуатувати їх теж слід дбайливо.

- Не дивлячись на те, що комунікації нові, в жодному разі не можна викидати в каналізацію сміття. Адже ці системи не розраховані на таке навантаження, і тому просто засмічуються. Якщо дбайливо ставитися до власного майна, воно прослужить набагато довше, - зазначила прессекретарка управляючої компанії «Місто для людей» Валерія Ситник.

Роботи за цією адресою планують закінчити вже завтра.