Локдауну цього року не буде. Прем’єр-міністр провів нараду з міськими головами

04.12.2020 16:26

Міський голова Володимир Буряк взяв участь у селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. Головною темою обговорення стала ситуація з розповсюдження коронавірусної інфекції, реалізація заходів по боротьбі з коронавірусом, карантинні обмеження.

Сьогодні відбулась селекторна нарада Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з міськими головами українських міст. У ній взяв участь міський голова Володимир Буряк.

Учасники наради обговорили розповсюдження коронавірусної інфекції, лікування хворих, реалізацію заходів по боротьбі з коронавірусом та перспективи подальшого впровадження карантинних обмежень. З доповіддю виступив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Під час наради було повідомлено, що у грудні в Україні не планують посилювати карантинні обмеження. Країна продовжить жити у режимі «помаранчевої» зони. У той же час на початку січня планується оголосити локдаун на деякий час. Дату його початку та строки визначать наприкінці цього року, у залежності від статистики захворюваності. Про строки локдауну українців обіцяють проінформувати за тиждень до його початку.

Також під час наради підняли питання важливості вакцинації від грипу в умовах епідемії коронавірусу. Зокрема це дозволить зменшити навантаження на медичні заклади, яке традиційно зростає в період поширення грипу.

Міський голова Володимир Буряк повідомив, що у Запоріжжі з бюджету міста виділили близько півтора мільйона гривень на безкоштовну вакцинацію від грипу працівників бюджетної сфери. Зокрема вчителів, медиків, працівників соціального захисту. Наголосимо, Запоріжжя одне з небагатьох українських міст, де подібна вакцинація виконується за кошти міського бюджету. Це дозволило вакцинувати 7300 представників цих сфер міського господарства - всіх, хто висловив таке бажання.