Володимир Буряк перевірив, як запоріжці отримують соціальну допомогу в умовах карантину

08.12.2020 12:25

У Запоріжжі управління соціального захисту населення міськради продовжують активно працювати, навіть в умовах карантинних обмежень. Запоріжці отримують соціальну підтримку, в установлений строк нараховуються субсидії, різні види державної соціальної допомоги. При цьому максимально використовуються сучасні технології для того, щоб містяни могли отримати послуги дистанційно, не приходячи без зайвої потреби до управлінь соціального захисту. Сьогодні міський голова Володимир Буряк перевірив, як організована така робота в управлінні соціального захисту населення по Хортицькому району.

У кожному районі Запоріжжя працює районне управління соціального захисту Запорізької міської ради. Кожне з них надає низку послуг запоріжцям. Зокрема з оформлення житлових субсидій та пільг, допомоги при народженні дитини та інших видів державної допомоги, допомоги пільговим категоріям, громадянам з інвалідністю, зокрема у санаторно-курортному оздоровленні, отриманні засобів реабілітації та іншому.

Впровадження Кабінетом Міністрів України карантинних обмежень значно змінило умови роботи управлінь соціального захисту населення. Однак запоріжці не залишилися без соціальної підтримки. Це стало можливим завдяки підготовчій роботі, яку у Запоріжжі провели у попередні роки. Зокрема оновивши матеріальну базу, комп’ютерну техніку управлінь, впровадивши сучасні технології. У результаті запоріжці тепер можуть отримувати більшість послуг та консультацій дистанційно, зокрема з допомогою Скайпу, «Фейсбуку», Вайбера, сайтів районних управлінь соціального захисту населення, телефоном «гарячої лінії».

- Приїхав перевірити, як організована робота управління соціального захисту в умовах епідемії, карантинних обмежень, які діють в країні. Побачив, що ми підготувалися до такої роботи. Адже у попередні роки багато було зроблено в наших управліннях, у першу чергу за кошти бюджету міста, для оновлення комп’ютерної техніки, програмного забезпечення, - сказав Володимир Буряк.

Під час наради відзначалося, що всі верстви населення отримують передбачену законодавством соціальну допомогу, пільги, субсидії. Це стосується отримувачів житлових субсидій та пільг, людей з інвалідністю, учасників АТО та багатьох інших. При цьому в управліннях вдається уникнути скупчень людей, забезпечити виконання всіх карантинних вимог.

- Хочу подякувати всім працівникам управлінь соціального захисту за те, що вони зробили все можливе щоб люди могли дистанційно отримати всі необхідні консультації, допомогу. Не приходячи при цьому без крайньої потреби до управлінь, не чекаючи в чергах, - заявив Володимир Буряк.

Відзначимо, завдяки проведенню ремонтів у більшості управлінь соціального захисту Запоріжжя вдалося створити належні умови для роботи соціальних працівників, відвідувачів. Оновили комп’ютери та програмне забезпечення. Все це дозволило значно підвищити якість надання соціальних послуг, навіть в умовах епідемії та карантину.