На проспекті Соборному встановлюють сучасне енергозберігаюче освітлення

09.12.2020 13:12

Сьогодні, 9 грудня, підрядна компанія задіяна на ділянці проспекту Соборного в районі площі Пушкіна. За допомогою спецтехніки на місці старих ліхтарів встановлюють нові, з енергозберігаючими лампами.

Якщо раніше на опорах були обладнані одиночні ліхтарі, то наразі проєкт передбачає встановлення трьох: дві лампи освітлюватимуть проспект, ще одна – пішохідну частину.

- Це другий етап робіт з заміни освітлення на проспекті Соборному. Минулого року ми оновили ділянку від Транспортної площі до вулиці Фортечної. Наразі реалізуємо другу частину – від вул. Фортечної до Вознесенівського узвозу. Вартість цьогорічних робіт – 4,4 млн, з них 3,3 млн – державна субвенція, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

Нові ліхтарі більш якісні та енергозберігаючі. Потужність попередніх складала близько 300 ватт, нові мають 120 ватт, а отже електроенергії витрачатиметься майже втричі менше.

- Ми обираємо певну ділянку, де нам на деякий час відключають світло. За допомогою вишки знімаємо старі ліхтарі, знизу комутуємо нові, далі встановлюємо, перевіряємо і підключаємо. За планом до нового року маємо встановити близько 180 ліхтарів. Ще невелику частину підключимо у січні-лютому, - повідомив виконроб підрядної компанії Сергій Горєльський.