У Запоріжжі нагородили чорнобильців

14.12.2020 11:55

Міський голова Володимир Буряк зустрівся сьогодні з представниками громадських організацій чорнобильців – учасників ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, членів їх сімей, постраждалих від наслідків аварії. Захід традиційно відбувся у День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

14 грудня в Україні традиційно відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Адже саме у цей день 34 роки тому завершилося будівництво саркофагу над зруйнованим після аварії реактором Чорнобильської атомної електростанції. Цього дня заходи, присвячені цій події, проходять по всій Україні. У тому числі й у Запоріжжі. Зокрема сьогодні відбулась зустріч міського голови Володимира Буряка з представниками громадських організацій чорнобильців.

Володимир Буряк відзначив, що подвиг чорнобильців-ліквідаторів дозволив врятувати життя багатьох людей не лише в Україні, але й в інших державах. Сьогодні у Запоріжжі живуть майже три тисячі чорнобильців. Серед них не лише ліквідатори, а й вдови загиблих, постраждалі від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Місто допомагало та продовжить допомагати чорнобильцям, зрозуміло, у межах можливостей бюджету. Разом з тим жодна з міських соціальних програм у бюджеті наступного року зменшена не буде.

- Сьогодні всі займаються політикою, не розуміючи при цьому, що зараз необхідно займатися іншими важливими для міста питаннями. Необхідно вчасно затвердити бюджет, щоб продовжити реалізацію міських програм, не примушуючи місто жити по одній дванадцятій бюджету цього року, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова відзначив, що місто продовжить допомагати чорнобильцям, афганцям, ветеранам війни та іншим соціально незахищеним категоріям, які потребують підтримки. Володимир Буряк зазначив, що всі подані чорнобильцями пропозиції, які потребують вирішення на державному рівні, будуть узагальнені. На їх основі міська влада підготує звернення до народних депутатів України, які представляють Запоріжжя та Запорізьку область.

Голова Запорізького відділення громадської організації «Спілка інвалідів – учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС» Павло Бєлан подякував міській владі за підтримку, відзначив роботу управління соціального захисту населення та департаменту охорони здоров’я міської ради.

Представники активу громадських організацій чорнобильців були нагороджені Подяками виконавчого комітету міської ради.