У Запоріжжі розповіли, як працюватиме транспорт під час карантину

17.12.2020 11:45

Особливості організації роботи міського громадського транспорту й здійснення перевезення пасажирів під час карантину сьогодні, 17 грудня, у ході наради обговорили представники управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради та компаній-перевізників.

Нагадаємо, Уряд продовжив дію загальнодержавного карантину до 28 лютого 2021 року. Про актуальні протиепідемічні заходи йдеться у постанові Кабміну від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». Положення набувають чинності з 19 грудня.

Як повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк, вимоги, які стосуються роботи громадського транспорту, залишаються без змін.

- Зокрема забороняється здійснювати перевезення пасажирів у громадському транспорті у кількості більше, ніж місць для сидіння. Забороняється й перевезення пасажирів без засобів індивідуального захисту – респіраторів чи захисних масок, які закривають ніс та рот, - зазначив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міськради Олександр Власюк.

Також у ході наради обговорили особливості роботи транспорту у період локдауну – «карантину зимових канікул», який триватиме з 8 по 24 січня 2021 року. На цей період зокрема забороняється й відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних закладів освіти.

- У нас у договірних відносинах є пункт, який стосується перевезення пільгових категорій школярів – для них діє 50% знижка на квиток. За інформацією міського департаменту освіти, з 25 грудня по 10 січня у нас в місті Запоріжжі триватимуть офіційні канікули. Тобто на час канікул призупиняється перевезення пільгових категорій школярів. Але враховуючи те, що з 8 по 24 січня триватиме локдаун, ми додатково наприкінці грудня або ж на початку січня це питаня ще розглянемо і повідомимо вам всю інформацію, - розповів начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міськради Олександр Власюк.