Лікарні міста отримали додаткове кисневе обладнання

18.12.2020 11:40

Запорізькі міські лікарні отримали ще 50 додаткових кисневих концентраторів, придбаних за кошти бюджету міста. Разом з тим у медичних закладах, де лікують хворих коронавірусом, продовжують збільшувати кількість точок централізованої подачі кисню. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

У Запоріжжі продовжують забезпечувати додатковим обладнанням медичні заклади міста, які були перепрофільовані для лікування хворих коронавірусною інфекцією. Зокрема запорізькі лікарні отримали ще 50 додаткових кисневих концентраторів, придбаних за кошти міського бюджету. Про це написав сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

Зазначимо, навесні цього року з бюджету міста було виділено близько 100 мільйонів гривень. Це дозволило закупити додаткове медичне обладнання (апарати ШВЛ та УЗД, кисневі концентратори, монітори пацієнта, мобільні рентгени тощо). Протягом року місто продовжувало виділяти додаткові кошти на підтримку медицини в умовах пандемії.

У тому числі й на позачерговій сесії міської ради, яку міський голова Володимир Буряк скликав на початку листопада. Саме тоді було передбачено кошти на придбання 15 додаткових апаратів ШВЛ, 100 додаткових кисневих концентраторів та іншого. Місто вже отримало трохи раніше 15 апаратів ШВЛ та 50 кисневих концентраторів, придбаних за рахунок цих грошей. Тепер до лікарень міста надійшли ще 50 додаткових кисневих концентраторів.

У результаті завдяки додатковим кисневим концентраторам та збільшенню точок доступу до централізованої системи подачі кисню у міських лікарнях №1 та №7 всі місця, призначені для лікування коронавірусних хворих, забезпечені киснем. На даний момент в лікарнях міста в наявності 227 апаратів ШВЛ, із них 125 високого класу, 226 кисневих концентраторів.