Володимир Зеленський повідомив коли добудують запорізькі мости

24.12.2020 15:40

Сьогодні Запоріжжя з робочою поїздкою відвідав Президент України Володимир Зеленський. Глава держави взяв участь у відкритті мосту, який з’єднав Хортицький район з островом Хортиця. Таким чином було завершено перший етап будівництва нового мостового переходу у Запоріжжі між правим та лівим берегами Дніпра через острів Хортиця.

Будівництво нового мостового переходу у Запоріжжі триває вже багато років. На деякий час, практично на кілька років, роботи були фактично припинені. І лише втручання Президента України Володимира Зеленського змогло зрушити ситуацію з мертвої точки.

У липні 2019 року, під час робочої поїздки до Запоріжжя, Глава держави заявив, що будівництво мостів у Запоріжжі необхідно відновити у 2020 році. Зокрема для цього необхідно виконати коригування проєктної документації.

Міський голова Володимир Буряк тоді повідомив, що Запоріжжя готове виділити з бюджету міста 15 мільйонів гривень на коригування проєкту будівництва мостів. І це було зроблено у серпні 2019 року. Свою частину коштів профінансувала і «Служба автомобільних доріг».

У результаті це дало можливість відкоригувати проєкт, провести торги та відновити будівництво мостів у 2020 році. Запорізькі мости стали частиною великої програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Сьогодні, під час робочої поїздки до Запоріжжя, Глава держави зазначив, що відкриття нового мосту у Запоріжжі та завершення першого етапу будівництва є великою подією.

- Гарні новини для Запоріжжя, Запорізької області, всієї України. Завершене будівництво першої частини запорізького мосту, який став частиною програми «Велике будівництво». Ми збудували близько 100 мостів. Запорізький серед них найважливіший та найбільший, - сказав Володимир Зеленський.

На даний момент перший етап робіт виконано. Це дозволило організувати рух транспорту по новому мосту з Хортицького району на острів Хортиця. Будівництво мостів планується продовжити наступного року.

- Завдяки нашій команді, прекрасному підряднику, компанії «Онур», ми змогли збудувати цей міст за 8 місяців. Сьогодні також прийняте рішення, що повністю мостові переходи будуть збудовані у 2021 році. Вважаю, що це буде прекрасним подарунком до 30-річчя незалежності України. Підрядник запевняє, що роботи можуть бути завершені у листопаді 2021 року, - заявив Володимир Зеленський.

Зазначимо, загальна довжина автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі 9,1 км. На даний момент завершено першу чергу робіт на балковому мості та спорудах, які з’єднали Хортицький район з островом Хортиця. Загальна довжина ділянки 940 метрів.