Володимир Буряк повідомив коли у Запоріжжі завершать оновлення трамваїв

29.12.2020 10:20

У Запоріжжі сьогодні вийшов на лінію для випробувань чотирнадцятий трамвай, зібраний на базі КП «Запоріжелектротранс». Наступного року реалізацію програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» буде продовжено. Планується зібрати 3 запорізьких трамваї, придбати 12 європейських трамвайних вагонів, капітально відремонтувати 3 вагони. Про це повідомив сьогодні міський голова Володимир Буряк.

Продовжується реалізація програми Володимира Буряка «Запорізький трамвай". Нагадаємо, вона передбачає виготовлення трамваїв на базі КП «Запоріжелектротранс», придбання європейських трамвайних вагонів, капітальний ремонт рухомого складу. Зокрема за кілька років було придбано 13 європейських трамваїв, виготовлено 14 запорізьких. Це дозволило оновити близько 70% рухомого складу трамваїв КП «Запоріжелектротранс».

Сьогодні на лінію для випробувань вийшов 14-й трамвай запорізького виробництва. Таким чином програма «Запорізький трамвай» на 2020 рік виконана у повному обсязі. За кілька днів, після проведення випробувань з пасажирами та без, трамвай вийде на маршрут. Хід реалізації програми проконтролював міський голова Володимир Буряк, який провів виїзну нараду на території трамвайного депо КП «Запоріжелектротранс». Керівництво підприємства відзвітувало про зроблене, а також про продовження ремонту рухомого складу, плани на 2021 рік та впровадження системи безконтактної оплати проїзду.

- Підприємство КП «Запоріжелектротранс» завершує виконання заходів програми «Запорізький трамвай», запланованих на 2020 рік. Це вже 4-й трамвай, зібраний цього року. Загалом випущено вже 14 трамвайних вагонів, - сказав Володимир Буряк.

Нагадаємо, зібрані у 2020 році запорізькі трамваї зазнали змін як зовні, так і зсередини. Зокрема більш сучасним став їх зовнішній вигляд – змінилися дизайн вагону, кабіна водія та обшивка салону. Встановлено більш сучасні системи опалення та освітлення.

Міський голова зазначив, що у 2021 році реалізація програми «Запорізький трамвай» буде продовжена. Завдання повністю завершити оновлення рухомого складу трамваїв, які виходять на лінію.

- За попередні кілька років нам вдалося оновити 70% трамваїв, які перевозять пасажирів у Запоріжжі. У 2021 році плануємо придбати 12 додаткових європейських трамвайних вагонів, виготовити 3 та капітально відремонтувати ще 3 трамваї. У результаті після виконання цієї програми у наступному році зможемо повністю завершити оновлення трамваїв КП «Запоріжелектротранс». Після цього на лінію будуть виходити лише запорізькі, європейські, або капітально відремонтовані вагони, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також нагадав, що у Запоріжжі продовжується оновлення тролейбусів. За кілька років придбано 18 тролейбусів, у тому числі з автономним ходом. Разом з тим у 2021 році місто розраховує придбати 26 електробусів та ще 20 великих автобусів у рамках співробітництва з міжнародними фінансовими інститутами. Все це дозволить збільшити кількість комунального транспорту, підвищити якість перевезення пасажирів.