Запорізьких лікарів нагородили за участь у боротьбі з коронавірусом

30.12.2020 12:30

У 2020 році весь світ охопила епідемія коронавірусу. Головну роль у боротьбі з коронавірусною інфекцією відіграють лікарі. Зокрема у Запоріжжі для лікування коронавірусних хворих перепрофілювали 7 медичних закладів. Свій вагомий внесок у цю роботу роблять і медики первинної медичної ланки. Напередодні Нового року у міськвиконкомі нагородили медичних працівників за активну участь у боротьбі з коронавірусом, лікування хворих.

Запорізьких медиків, які брали активну участь у лікуванні хворих коронавірусом, сьогодні нагородили відзнаками виконавчого комітету міської ради «Орден Пошани». Серед нагороджених медичні сестри, педіатри, інфекціоністи, хірурги, завідувачі відділень, керівники медичних закладів, представники Запорізького державного медичного університету. Захід відбувся у великому залі Запорізької міської ради з дотриманням карантинних вимог. Нагороди медичним працівникам вручив міський голова Володимир Буряк. Загалом нагороди отримали близько 40 медичних працівників.

- Хочу не лише від себе особисто, а й від всієї громади Запоріжжя подякувати за вашу роботу, відданість своїй справі. За те, що ви робили та робите. У кожного часу є свої герої. Вважаю, що зараз одними з таких героїв є саме медики, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що у 2020 році у Запоріжжі багато зробили для підтримки медицини. За кошти громади міста закуповувалися апарати ШВЛ, кисневі концентратори, мобільні рентгени, монітори пацієнта та багато іншого. Збільшувалася кількість ліжок, забезпеченим киснем. Це дуже важлива робота, адже її результат буде потрібний не лише для боротьби з коронавірусом, але й у подальшому для лікування хворих.

Цього року також розпочалася реалізація державної програми створення сучасних приймально-діагностичних відділень. На жаль, є питання з продовженням державного фінансування робіт наступного року. Однак місто все ж планує завершити створення сучасних приймальних відділень у 9-й міські лікарні та Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги.

- Затверджено бюджет Запоріжжя на 2021 рік. Місто не планує зменшувати фінансування медицини у рамках міських програм. Будемо й далі приділяти увагу розвитку медицини, освіти та інших важливих галузей, - заявив Володимир Буряк.

Міський голова також подякував Запорізькому державному медичному університету, який активно співпрацює з містом у вирішенні багатьох важливих для запоріжців питань.