Запоріжцям нагадують правила безпечного святкування Водохреща

11.01.2021 16:42

19 січня відзначатиметься свято Богоявлення, відоме в народі як Водохреще. Однією з головних традицій цього дня є занурення в ополонку. Щоб уникнути можливих проблем, в управлінні з питань попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Запорізької міської ради нагадують правила зимових купань у відкритих водоймах.

Купання в ополонці взимку, без попередньої підготовки, може бути небезпечним для людей похилого віку, дітей, осіб, які страждають на гострі та хронічні захворювання. Тож перш ніж почати загартування організму слід проконсультуватися з лікарем.

Також під час занурення необхідно дотримуватись кількох основних правил безпеки:

  • купатись у місцях, що пристосовані для зимового купання з облаштованим заходом у воду;
  • купання треба проводити швидко, новачкам - тільки пірнути в крижану воду та відразу виходити;
  • приходити на купання з супроводжуючим, взяти з собою туристичну ковдру або газету, щоб постелити під ноги при роздяганні та одяганні;
  • одяг повинен бути зручним для одягання, не тісним та з найменшою кількістю ґудзиків;
  • перед купанням не можна вживати алкоголь та палити.

У місті Запоріжжі офіційно визначені два місця для купання й освячення води: Центральний та Правобережний пляжі, де чергуватимуть рятувальники, медики та співробітники комунальних служб.

Також запоріжцям нагадують про необхідність дотримання обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою стримування поширення коронавірусу.