Служба у справах дітей відзвітувала про проведену за рік роботу

13.01.2021 10:40

Служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради продовжує вести активну попереджувальну роботу. Протягом минулого року працівники служби відвідали 942 родини, а в ході регулярних профілактичних рейдів виявили 124 дитини з оточення, де їм загрожувала небезпека.

За результатами рейдів 60 дітей були влаштовані в притулки, 53 дитини – в заклади охорони здоров’я. 11 дітей повернуто в родини.

З метою контролю умов проживання дітей спеціалісти служби відвідали 2620 родин, де 2464 дорослих були попереджені щодо належного виконання своїх батьківських обов’язків, гідного утримання та виховання дітей. З 2122 дітьми проведено профілактичні бесіди.

У 2020-му році до служби у справах дітей звернулись 15 родин, в яких виховується 20 дітей, які опинились в надскладному становищі та залишились без місця проживання з різних причин: внаслідок насильства з боку співмешканців чи через надзвичайні події. Так, одна родина тимчасово втратила місце проживання через масштабну пожежу. Всі сім’ї були поселені до Центру підтримки сімей та дітей «Затишна домівка», також їм було надано безкоштовне харчування та необхідна допомога з відновлення документів, пошуку волонтерів, оформлення дітей до закладів освіти, соціальний супровід.

Минулий рік став складним для багатьох родин через епідеміологічну ситуацію, тож чимало сімей залишились без засобів для існування. Служба у справах дітей разом з громадськими організаціями та волонтерами надала допомогу 360 родинам у вигляді продуктів харчування, індивідуальних засобів захисту та побутової хімії.