Запорізькі комунальники працюють вночі та вдень – прибирають сніг, посипають дороги і тротуари

13.01.2021 10:30

У зв’язку з інформацією про можливе погіршення погодних умов працівники КП «ЕЛУАШ», згідно з дорученням міського голови Володимира Буряка, були переведені на цілодобове чергування з 17:00 12 січня. Зокрема на чергуванні знаходилися 74 одиниці посипальної, прибиральної техніки, навантажувачів, 87 шляховиків.

О 23.40 12 січня розпочався снігопад, вже о 23.50 була виведена техніка та розпочалася посипка вулиць. Були задіяні 40 одиниць посипальної техніки, 5 навантажувачів.

Вночі 13 січня КП «ЕЛУАШ» розпочало механічне прибирання доріг. Були задіяні 55 одиниць прибиральної техніки з щітками та відвалами. У тому числі 13 тракторів, 26 багатофункціональних дорожніх автомобілів і так далі. Після прибирання дороги її відразу ж посипали антиожеледними матеріалами з допомогою 14 піскорозкидувачів. Також працівники КП «ЕЛУАШ» прибирають та посипають закріплені за ними зупинки громадського транспорту, тротуари.

У першу чергу роботи з посипки, прибирання доріг виконувалися та виконуються на спусках, підйомах, основних магістралях у всіх районах міста, де курсує велика кількість транспорту, в тому числі громадського. Зокрема це проспект Соборний, вулиці Космічна, Бородінська, Перемоги.

За ситуацією на ранок для обробки доріг, тротуарів КП «ЕЛУАШ» було використано 1031 тонну антиожеледних матеріалів (відсіво-соляної суміші) та 10 тонн відсіву.

Робота продовжується. О 8:00 відбулась заміна водіїв та інших працівників, техніка продовжує працювати. Сьогодні вдень підвищена увага буде приділена прибиранню, посипанню тротуарів, зупинок громадського транспорту, перехресть доріг, місць парковки транспорту.

Для прибирання прибудинкових територій вийшли двірники, працівники мобільних бригад керуючих компаній «Запоріжремсервіс», «Місто для людей», «Мрія», «Наше місто». Зокрема «Місто для людей» задіяло з 6:00 250 працівників. У першу чергу розчищають доріжки біля під’їздів, від тротуару до внутрішньоквартальної дороги.

Комунальні підприємства також прибирають, посипають закріплені території. Зокрема робітники КП «Титан» працювали у сквері 30-річчя визволення України, парку Вознесенівському, парку Перемоги, на площі Маяковського тощо. Для розчищення території були задіяні 48 робітників та 2 одиниці техніки підприємства.