У Запорізьких філіях ЦНАП діє послуга «єМалятко»

13.01.2021 12:30

Батьки новонароджених у Запоріжжі мають змогу за однією заявою отримати комплекс таких адміністративних послуг: реєстрація народження, отримання свідоцтва, оформлення допомоги при народженні та інші. Сервіс «єМалятко» нині доступний у всіх 7-ми філіях ЦНАП міста.

У Запоріжжі за кошти бюджету міста створена мережа філій Центру надання адміністративних послуг, що дозволяє брати участь у пілотних загальнодержавних проєктах, зокрема таких як «єМалятко». Так, Запоріжжя було обрано одним з 11 міст, де минулоріч запрацювала ця послуга.

За допомогою «єМалятко» можна замовити усі потрібні документи для немовляти у зручний час та у зручному місці - пологовому будинку, ЦНАП або відділі ДРАЦС. У зв’язку з тим, що на території всієї України запроваджений карантин з метою стримування поширення коронавірусу, а також діє «зимовий» локдаун, звернутися можна тільки до останніх двох інстанцій.

- Раніше батькам необхідно було звертатися до 11 інстанцій аби оформити всі необхідні документи, пов’язані з народженням дитини – це управління соціального захисту населення (для оформлення допомоги при народженні дитини), відділ державної реєстрації актів цивільного стану (для отримання свідоцтва про народження). Також необхідно було звертатися окремо до податкової інспекції, щоб отримати ідентифікаційний код на дитину і всі інші послуги. Згодом всі ці документи знадобляться для звернень до медзакладу, а також влаштування дитини до дитсадка, - розповіла директорка департаменту надання адмінпослуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Наталя Мила.

Комплексною послугою цьогоріч скористався запоріжець Данило – 8 січня вперше став батьком донечки Софії. Тільки вчора звернувся до Вознесенівської філії ЦНАП і вже наступного дня отримав всі необхідні документи - свідоцтво про народження, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, індивідуальний податковий номер. Відомості про новонароджену доньку були внесені до Реєстру пацієнтів України, а також оформлена допомога при народженні дитини.

- Все пройшло дуже швидко. Співробітники філії мені дуже у цьому допомогли, надали детальну інформацію, проконсультували. Тож хочу подякувати всім співробітникам за чітку й злагоджену координацію роботи й швидке оформлення документів, - зазначив Данило.

Дана послуга користується чималим попитом серед запоріжців. Так, з червня 2020 року – відколи вона надається адміністраторами всіх філій ЦНАП міста – нею скористалися вже понад 200 запорізьких родин новонароджених.