Які вакансії пропонують запоріжцям у центрі зайнятості?

13.01.2021 14:50

Попит роботодавців залежить від економічної ситуації в країні в цілому, від розвитку окремо взятого підприємства, від сезонності та ще багатьох факторів. 2020 рік вніс свої особливі корективи через пандемію COVID-19.

У базі даних служби зайнятості Запорізької області протягом 2020 року налічувалось 33,6 тис. вакансій. Найпопулярнішими професійними групами, за якими працедавці шукали співробітників, були:

  • робітники з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин -7,9 тис. (23,6% від загальної кількості);
  • найпростіші професії - 5,8 тис. (17,4%);
  • працівники сфери торгівлі та послуг - 5,5 тис. (16,4%);
  • кваліфіковані робітники з інструментом 4,7 тис. (13,9 %) та інші.

Ринок праці схильний до коливань, але все частіше роботодавець шукає «універсального» робітника, здатного виконувати декілька функцій, навчатись та готового до змін. І чим більше працівник має професійних навичок, тим більшу заробітну плату готовий надати роботодавець.

За інформацією Запорізького міського центру зайнятості, отримати заробітну плату 10-15 тис. гривень можуть не лише керівники, а й представники робітничих професій. Так, робітнику з комплексного обслуговування й ремонту будинків, який має навички роботи електрогазозварника та електромонтера, компанія пропонувала заробітну плату понад 13 тисяч грн.

Пропонують роботу і для людей з інвалідністю. Одне з підприємств міста шукало майстра виробничої дільниці на зарплату 14 тисяч гривень.

Додаткову інформацію про актуальні вакансії містяни можуть отримати за телефоном відділу рекрутингу Запорізького міського центру зайнятості - (061) 284-99-70.