У Запоріжжі завершили ремонт у приміщеннях, де працюватиме міська лабораторія ПЛР-діагностики

20.01.2021 10:43

Продовжується робота над створенням міської лабораторії ПЛР-діагностики. Її планується відкрити на базі 1-ї міської лікарні. Наразі у приміщеннях, де працюватиме лабораторія, завершено ремонтні та оздоблювальні роботи, отримано більшу частину обладнання. Про це повідомив сьогодні на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Володимир Буряк.

З весни 2020 року у Запоріжжі реалізується масштабна міська програма, спрямована на боротьбу з коронавірусом, лікування хворих вказаної категорії. Зокрема для цього було перепрофільовано 7 медичних закладів – лікарні №1, №2, №6, №7, №9, дитяча лікарня №5, пологовий будинок №4. З міського бюджету виділені кошти на придбання додаткового медичного обладнання (апаратів ШВЛ, УЗД, мобільних рентгенів, кисневих концентраторів), засобів індивідуального захисту для медиків і т.д.

Міський голова Володимир Буряк також поставив завдання створити міську лабораторію для ПЛР-діагностики, для чого з бюджету міста виділено 6,9 млн грн. Її вирішили створити в окремому приміщенні на базі міської лікарні №1. Володимир Буряк, який побував сьогодні на об’єкті та перевірив виконані роботи, написав на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що у приміщеннях майбутньої лабораторії вже завершено ремонтні та оздоблювальні роботи. Також надійшла більшість обладнання.

У новоствореній лабораторії будуть проводити до 200 досліджень на добу. Для пацієнтів запорізьких лікарень тестування буде безкоштовним. Вже незабаром, після отримання частини необхідного медичного обладнання, лабораторія запрацює.

Міський голова нагадав, що для лікування хворих коронавірусом у медичних закладах Запоріжжя підготовлені 928 ліжок, з них 63 – реанімаційні. 508 кисневих точок підключені до централізованого киснепроводу. Вільні місця в лікарнях є. У наявності 126 апаратів ШВЛ, 406 кисневих концентраторів, 6 апаратів УЗД експертного класу, 6 цифрових пересувних рентгенологічних апаратів, а також аналізатори газу крові, пульсоксиметри тощо.