Відбулися засідання постійних комісій міської ради з гуманітарних питань

20.01.2021 16:19

Депутати, що увійшли до складу комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму, а також комісії з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення, провели перші цього року засідання.

Депутати розглянули проєкти рішень, що будуть винесені на сесію міської ради, а також заслухали доповіді представників профільних управлінь та департаментів.

Зокрема було обговорено та підтримано винесення на розгляд сесії низки питань – затвердження землевпорядної документації, внесення змін до рішень щодо утворення постійних комісій, внесення змін до програми розвитку системи надання адмінпослуг, зміну найменувань закладів дошкільної освіти, затвердження переліку ділянок для здійснення земельних торгів, затвердження плану роботи міськради на перше півріччя тощо.

Під час засідання комісії з питань освіти, науки, культури, спорту, молоді та туризму присутні розглянули питання внесення змін до бюджету міста. Так, змінилися трансферти для бюджету міста – збільшився обсяг дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я на 11,3 млн грн. Ці кошти планується спрямувати на виплату заробітної плати з нарахуваннями персоналу закладів загальної середньої освіти.

Змінився й обсяг субвенції, яка надавалася з обласного бюджету. Для закладів загальної середньої освіти приватної форми власності обсяг фінансування збільшено на 215 тис. грн, інклюзивно-ресурсних центрів – зменшено на 285 тис. грн.