У Запоріжжі утворять окрему депутатську комісію з питань екології

20.01.2021 17:24

Сьогодні в Запорізькій міській раді відбулись засідання постійних депутатських комісій. Зокрема, низку важливих питань, що стосуються різних сфер життєдіяльності Запоріжжя розглянули депутати, що входять до складу комісії з питань життєзабезпечення міста та екології.

Так, народні обранці обговорили створення постійної комісії з питань екології. Нагадаємо, під час другого пленарного засідання другої позачергової сесії Запорізької міської ради було сформовано 7 постійних депутатських комісій. Однак, за дорученням міського голови Запоріжжя Володимира Буряка було розглянуто можливість утворити окрему постійну екологічну комісію. Рішення про її створення депутати мають затвердити на наступній сесії.

Від початку ця комісія не була створена, оскільки не було навіть мінімального кворуму. Наразі склад комісії визначено. Її очолить депутатка фракції «Партії Володимира Буряка «Єднання» Надія Севальнєва. Окрім неї до складу комісії увійдуть також ще двоє депутатів. Троє депутатів – це мінімальний кворум. Більше бажаючих вирішувати екологічні питання не знайшлося.

Також сьогодні члени постійної комісії з питань життєзабезпечення міста та екології розглянули кандидатуру на посаду директора КП «Запоріжремсервіс». Колишнього очільника підприємства було звільнено, тож на розгляд було винесено нову кандидатуру. На посаду претендує Сергій Сіроус. Зараз він є головним інженером підприємства, а також виконує обов’язки директора. Сергій Миколайович вже багато років працює в комунальній сфері міста, у тому числі й на керівних посадах міських КП «ЕЛУАШ», «Основаніє», «Наше місто». Депутати підтримали запропоновану кандидатуру.

Окрім цього, обговорювалось питання передачі до державної власності частини дороги державного значення М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта, яка проходить через Комунарський та Шевченківський райони міста. Траса входить до Переліку автомобільних доріг загального користування та забезпечує транзитний рух вантажних та легкових автотранспортних засобів через наше місто.

Також були розглянуті питання, які будуть винесені на наступну сесію міської ради. Зокрема це затвердження землевпорядної документації, внесення змін до рішень щодо утворення постійних комісій, внесення змін до низки міських програм тощо.