Запоріжці можуть надавати свої пропозиції щодо поданих на конкурс проєктів пам’ятника захисникам України

21.01.2021 10:45

У Запоріжжі розпочалося громадське обговорення конкурсних пропозицій відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращого проєкту пам’ятника захисникам України, який планується встановити у сквері Прикордонників. З конкурсними проєктами можна ознайомитися на сайті департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради.

Нагадаємо, У Запоріжжі планують встановити пам’ятник захисникам України. Для цього обрали сквер Прикордонників в Олександрівському районі. Згідно з дорученням міського голови Володимира Буряка було підготовлено проєкт рішення виконкому про проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника. Члени виконавчого комітету підтримали відповідне рішення.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Запорізької міської ради «Про проведення відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєктної пропозиції пам’ятника захисникам України в сквері "Прикордонників" у місті Запоріжжі» від 28.09.2020 № 381 затверджені склад журі, програма та умови конкурсу.

У ньому беруть участь фахівці, авторські колективи фахівців, які виявили бажання та подали на конкурс проєкти, що відповідають його умовам. Конкурсні проєкти приймались в період з 10.11.2020 до 11.01.2021 включно. Проєкти подавались анонімно, відповідно до умов конкурсу.

З 20 січня розпочалося громадське обговорення конкурсних пропозицій відкритого архітектурного конкурсу на визначення кращої проєкту пам’ятника захисникам України, який планується встановити у сквері Прикордонників. Відповідна інформація розміщена на сайті департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради.

До розгляду членами журі допущено 6 конкурсних проєктів. Два конкурсних проєкти, враховуючи їх невідповідність вимогам умовам конкурсу, допущені до участі на виставці конкурсних проектів з позначкою «Поза конкурсом».

З 20 січня по 3 лютого пропонується надсилати пропозиції щодо найкращих проєктів, поданих на конкурс. Пропозиції та зауваження можна надавати на електронну адресу 0975540710@ukr.net .